REȚETA ZILEI: Orez și pui cu lămâie și rozmarin
Publicat pe 18.04.2018 la 16:12 Actualizat pe 18.04.2018 la 16:28
Ușor de preparat și extraordinar de delicioasă, această rețetă vă va inunda papilele gustative cu un gust senzațional. Pentru rețeta zilei, vă recomandăm piept de pui cu orez, condimentate cu rozmarin și cu lămâie.
Ușor de preparat și extraordinar de delicioasă, această rețetă vă va inunda papilele gustative cu un gust senzațional. Pentru rețeta zilei, vă recomandăm piept de pui cu orez, condimentate cu rozmarin și cu lămâie.
Ingrediente pui și orez cu lămâie și rozmarin:
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- 1/2 kg piept de pui fără piele și os, tăiat în cubulețe
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
- 190 g orez jasmine
- 1 lingură rozmarin proaspăt mărunțit
- 1 linguriță pudră de usturoi
- 1 linguriță pudră de ceapă
- 480 ml zeamă supă de pui
- 1 lămâie
- 1 legătură sparanghel curățat șo tăiat în bucățele
Mod de preparare pui și orez cu lămâie și rozmarin:
Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie măricică. Adaugă puiul și adaugă sare și piper. Gătește-l până devine maroniu pe dinafară, timp de 7-10 minute. Adaugă orezul, rozmarinul, pudra de ceapă și usturoi, supa de pui și sucul de lămâie. Amestecă pentru a combina, acoperă și fierbe. Odată ce fierbe, redu căldura. Gătește la foc mic timp de 8 minute, apoi amestecă și adaugă sparanghelul. Ține pe foc până când sparanghelul devine ușor crocant, timp de 5-7 minute. Toarnă coajă rasă de la lămâie.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.