Ce se va întâmpla cu examenul de Bacalaureat din acest an? Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu
Publicat pe 25.03.2021 la 12:09 Actualizat pe 25.03.2021 la 12:10
Din cauza numărului crescut de cazuri de infectare cu noul coronavirus, autoritățile statului continuă să ia decizii radicale. Întrebarea care stă acum pe buzele tuturor elevilor este legată de examenul de Bacalaureat! Ce se va întâmpla cu examenul de maturitate din acest an? Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu în urmă cu puțin timp. Toată lumea trebuie să știe acest lucru.
- Anunț pentru toți elevii claselor a 12-a!
- Dau sau nu examenul de Bacalaureat acest an?
Numărul de cazuri de infectare cu virusul ucigaș din China crește de la o zi la alta, iar oamenii se tem din ce în ce mai tare pentru viețile lor. O adevărată problemă este reprezentată și examenele din acest an, mai exact probele scrie ale examenului de Evaluare Națională și ale examenului de Bacalaureat. În urmă cu puțin timp, Sorin Cîmpeanu a susținut o declarație de presă prin care i-a lămurit pe elevi.
Examenul de Bacalaureat din acest an se va desfășura între 28 iunie - 1 iulie
Conform declarațiilor făcute de ministrul Educației, examenul de Bacalaureat din acest an se va desfășura între 28 iunie - 1 iulie, în timp ce Evaluarea Națională va fi între 22 - 25 iunie. Totodată, Cîmpeanu a declarat că nu vor mai exista ale modificări pe parcursul acestui an școlar.
”În urma consultărilor deschise și constructive, luând în considerare toate propunerile formulate în contextul creșterii ratei de infectare cu virusul SARS CoV-2 prin implicarea tuturor factorilor care pot să contribuie la implementarea măsurilor necesare pentru bunul mers al procesului de învățământ, au rezultat 10 concluzii:
1. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22 - 25 iunie pentru probele scrise ale examenului de Evaluare Națională și 28 iunie - 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat. La examenul de Bacalaureat, probele de competențe vor fi echivalate conform unor proceduri elaborate de către Ministerul Educației. Se vor susține competențele digitale pentru promoțiile anterioare.
2 Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va termina la data de 4 mai pentru toate celelalte clase cu excepția claselor terminale. Clasele terminale rămân pe programul stabilit.
3. Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare. Vacanța, respectiv vacanțele de primăvară, pentru că sunt două pentru clasele terminale, nemaifiind puntea, rămân datele planificate și cunoscute, 2 aprilie - 11 aprilie, 30 aprilie - 9 mai pentru sărbătorile pascale ortodoxe. În intervalul 12 - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.
4. Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale, la care nu avem niciun fel de reducere, niciun fel de modificare. Este vorba de clasa pregătitoare, clasele I-VII, și clasele IX-XI, acestea urmând a finaliza semestrul II în data de 25 iunie, spre deosebire de 18 iunie, cum era planificat.
5. Având în vedere reducerea semestrului al doilea cu o săptămână, prin sprijinul cadrelor didactice, într-un an total atipic, în care tezele semestriale nu se mai susțin, în care numărul notelor a fost redus, se pot comprima acele activități de evaluare în așa fel încât nu vor fi necesare activități de recuperare a materiei.
6. Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul semestrului al doilea va rămâne la datele stabilite și cunoscute”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Citește și: Cum se vor calcula mediile tuturor elevilor? Anunțul făcut de ministrul Educației