Ce spun părinţii elevului care a fost acuzat de colegi că îi terorizează: "Fiul nostru are probleme de sănătate!"
Publicat pe 31.03.2015 la 17:23 Actualizat pe 31.03.2015 la 18:10
Un elev al liceului "Emil Racoviţă" ,din Galaţi, a fost acuzat de trei colegi că îi agresează fizic şi verbal, iar din acest motiv, ei nu mai vor să meargă la şcoală. Părinţii băiatului au explicat care este, de fapt, adevărul şi care sunt motivele comportamentul lui.
Un elev al liceului "Emil Racoviţă" ,din Galaţi, a fost acuzat de trei colegi că îi agresează fizic şi verbal, iar din acest motiv, ei nu mai vor să meargă la şcoală. Părinţii băiatului au explicat care este, de fapt, adevărul şi care sunt motivele comportamentul lui.
Copiii l-au reclamat pe colegul lor că îi agresează fizic şi verbal, că îi ameninţă şi le cere bani drept taxă de protecţie. Părinţii băiatului incriminat au mărturisit că acesta suferă de un sindrom care poate conduce la riposte din partea lui, atunci când nu este înţeles. Părinţii îşi doresc ca băiatul lor să se integreze la şcoală, dar întâmpină multe greutăţi, din cauza sistemului educaţional din România.
"Este trist faptul că situația fiului nostru a fost lăsată pe mâna câtorva adolescenți rebeli și a unor părinți fără suflet, cărora li s-a explicat pe îndelete de către noi părinții, de către consilierul școlar și de către profesori, că fiul nostru are probleme de sănătate. Cu toate impedimentele unui sistem educațional din România care nu acceptă ca un copil să fie „altfel”, el, împreună cu noi, se luptă să dovedească că doreşte şi se poate integra în societate. Şi acest lucru ştim foarte bine că se poate face nu numai cu sprijinul familiei, dar şi cu cel al factorilor educaţionali, decizionali şi medicali.
Nu putem decât să spunem că sindromul de care suferă fiul nostru conduce la riposte din partea lui atâta timp cât nu este înțeles. Practic, situaţiile neplăcute, create de către unii colegi și câțiva profesori, la care este supus zilnic, conduc la crearea unui zid în jurul lui. Acesta este datorat respingerii de către ceilalţi, el nefiind capabil să înţeleagă tot ceea se întâmplă în jurul lui. Noi suntem singurele persoane care îl cunoaştem cu adevărat şi ştim care sunt capacitaţile lui de a se adapta şi socializa.
Ca părinţi facem toate eforturile pentru a asigura îngrijirea medicală necesară fiului nostru mergând periodic la control medical psihiatric, urmând în continuare tratament şi sedinţe de psihoterapie. Totodată specialiştii pe care i-am contactat recomandă pentru fiul nostru: 'Întrucât comportamentul heteroagresiv este specific bolii de care suferă, este de apreciat faptul că, pentru menținerea într-un grup social, acesta necesită înțelegere și protecție din partea colectivului, nicidecum lipsa de considerație și provocare'. Totodată rugăm pe această cale pe unii profesori să adopte o atitudine mai degrabă încurajatoare, stimulativă, decât respingătoare, ceea ce mai mult ca sigur îl va detemina pe fiul nostru să fie mult mai disciplinat la ore şi mai puţin agresiv cu colegii", au declarat părinţii băiatului din Galaţi.
A.B.
Foto: Antena 1