Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume s-a închis! Produsele erau contaminate cu Salmonella
Publicat pe 07.07.2022 la 18:03 Actualizat pe 07.07.2022 la 18:03
Vești extrem de neplăcute pentru cei mai mari consumatori de ciocolată! După numeroasele anunțuri în care s-a spus că mai multe produse au fost contaminate cu Salmonella, astăzi s-a aflat faptul că cea mai mare fabrică de ciocolată din lume a fost închisă. Producătorii au sistat temporar activitatea din cauza contaminării cu bacteria Salmonella.
- S-a închis cea mai amre fabrică de ciocolată din lume
- Au fost descoperite produse cu Salmonella
În ultime perioadă, mai multe nume cunoscute de ciocolată au anunțat că produsele lor au fost contaminate cu Salmonella, însă se pare că bacteria a ajuns la un nivel destul de extins, așa că cea mai mare fabrică de ciocolată din lume și-a sistat activitatea.
S-a închis cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, după ce au fost descoperite produse cu Salmonella
Azi, cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, uzina Wieze din Belgia, și-a încetat temporar activitatea. Specialiștii au descoperit faptul că un lot de producție a fost contaminat cu bacteria Salmonella, astfel că producția a fost oprită.
Producătorul de ciocolată elvețiană, Barry Callebaut, a dorit să se afle acest lucru, pentru ca fiecare cumpărtor de ciocolată să aibă o atenție sporită. De asemenea, deși a fost făcut anunțul cu oprirea producției momentan, nu se știe când o să se redeschidă marea fabrică.
„Pentru Barry Callebaut siguranța alimentară este esențială. Programele noastre solide de siguranță alimentară care sunt în funcțiune ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării”, a spus compania.
Au fost retrase de pe piață mai multe loturi
Compania este una care se respectă foarte mult și care vrea binele clienților săi, astfel că imediat după ce s-a aflat despre batcteria Salmonella, nu doar că a fost sistată producția, ci s-a hotărât inclusiv retragerea produselor care au ieșit de pe linia de producție de când au fost făcute testele.
Potrivit primelor declarații, acel lot de ciocolată nu a ajuns în magazine și nici la vânzare, astfel că nu există pericol în acest sens, însă cu toate astea, dacă după vreun cub de ciocolată există vreun simptome, se recomadă mersul la doctor de urgență.
„Barry Callebaut își va rezerva destul timp pentru a continua analiza foarte sârguincioasă a cauzei care stă la baza [incidentului].Când va fi gata, liniile [de producție] vor fi curățate și dezinfectate înainte ca procesul de producție să fie repornit”, a spus compania.
CITEȘTE ȘI: Alimentul pe care îl consumă toți românii, focar de salmonella. Mare atenție când îl cumperi din supermarket