Cea mai sexy bucătăreasă din România vă recomandă frigărui în sos de cocos!
Publicat pe 01.08.2013 la 14:35 Actualizat pe 01.08.2013 la 14:43
Anca Lungu este una dintre cele mai frumoase prezentatoare de ştiri. Pasiunea cea mai mare a vedetei este însă bucătăria! Azi... ne recomandă o reţetă specială!
Anca Lungu este una dintre cele mai frumoase prezentatoare de ştiri. Pasiunea cea mai mare a vedetei este însă bucătăria! Azi... ne recomandă o reţetă specială!
Frigărui în sos de cocos. Nu doar că sună bine, dar arată şi foarte bine! Vedeta a postat pe pagina personală de facebook o fotografie cu preparatul care arată de-a dreptul delicios!
Şi, ca totul să fie ca la carte, Anca a postat reţeta pe site-ul ei personal: www.prinţesapolonic.ro, locul unde înveţi sa găteşti ca-n poveşti!
Mai jos, vă prezentăm reţeta. Poate într-o zi indrăzniţi să vă surprindeţi invitaţii cu acest fel de mâncare.
Pentru preparat aveţi nevoie de:
- un piept de pui fără piele şi os
- 5 linguri de sos dulce de roşii
- 5 linguri de sos de soia
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 20 ml ulei de porumb
- frigărui din bambus
- 200 ml lapte de cocos
- 2 linguri de pastă de susan
- o linguriţă de praf de curry
- 2 linguriţe de zahăr
- sare şi piper
Anca spune că primul pas este să tai pieptul de pui în fâşii pe care să le înfigi, ondulat, pe frigărui. Apoi, trebuie sa amesteci sosul dulce de roşii cu sosul de soia şi 2 linguri de zeamă de lămâie, iar cu marinada obţinută unge fiecare frigăruie în parte. Încinge cuptorul la 200 de grade şi abandonează acolo frigăruile aşezate într-un vas termorezistent şi stropite cu ulei. Uită de ele pentru următoarele 20-25 de minute şi apucă-te de sosul care le va face cu adevărat speciale.
Tot prinţesa spune ca laptele trebue pus la fiert într-o tigaie împreuna cu cele 2 linguri de pasta de susan, curry si o lingura de zeama de lămâie.În 3-4 minute sosul de cocos va fi gata. Nu mai rămâne decâat să scoateţi frigăruile din cuptor, sa le presărati si să le serviţi calde cu deliciosul sos!