Consumi margarină sau iaurt dietetic? Trebuie să ştii ce efecte nocive au asupra ta!
Publicat pe 05.04.2016 la 10:39 Actualizat pe 05.04.2016 la 11:04
Margarina este considerată unul dintre cele mai nocive alimente de pe piaţă din cauza conţinutului de grăsimi trans şi uleiuri vegetale procesate. O serie de studii au arătat că persoanelor care au înlocuit untul cu margarina le-a crescut dramatic riscul de atac de cord.
Margarina este considerată unul dintre cele mai nocive alimente de pe piaţă din cauza conţinutului de grăsimi trans şi uleiuri vegetale procesate. O serie de studii au arătat că persoanelor care au înlocuit untul cu margarina sunt predispuse să sufere atac de cord.
Printre alimentele nesănătoase se numără: sucurile îmbuteliate, iaurtul fără grăsimi sau cu fructe, batoanele care conferă energie sau cerealele pentru micul dejun pline de zahăr, scrie authoritynutrition.com.
Grăsimile trans sunt una din pricncipalele cauze ale decesului din cauza bolilor cardiovasculare şi a declanşării maladiilor coronariene.
Este recomnadat ca grăsimile saturate, prezente în produsele de origine animală, cum sunt untul, gălbenuşul de ou şi carnea de somon, sa deţină cel mult 10% din aportul caloric zilnic. Grăsimile trans, însă, cum ar fi uleiurile hidrogenate, ar trebui să asigure cel mult 1% din aportul zilnic de calorii.
A.P.
CITEŞTE ŞI: