Consumi vinete pane? Este reţeta sigură către CANCER
Publicat pe 16.09.2014 la 16:25 Actualizat pe 16.09.2014 la 16:46
Vinetele sunt vedetele sezonului, în materie de legume, însă foarte puţine persoane ştiu cum trebuie consumate aceste legume, în mod sănătos.
Vinetele sunt vedetele sezonului, în materie de legume, însă foarte puţine persoane ştiu cum trebuie consumate aceste legume, în mod sănătos.
Pe cât de gustoase sunt, vinetele prăjite sunt cel mai mare duşman ai sănătăţii, iar substanţele care se eliberează din vinete, în timpul procesului de slăbire pot fi extrem de cancerigene.
Vinetele au un conţinut ridicat de apă- 93%, multe vitamine (A, B1, B2, C-6mg) şi minerale (potasiu, calciu, fosfor, iod) şi este perfectă în curele de slăbire sau dietele problemelor cu afecţiuni de diabet, astm sau bronşită.
Substanţele amare din compoziţia vinetelor întăresc sistemul imunitar şi creează o stare de linişte şi de relaxare.
Pe cât de benefice sunt, vinetele pot afecta buna funcţionare a organismului, din cauza anumitor substanţe toxice din compoziţia lor. De asemenea, vinetele prăjite pot afecta şi smalţul dinţilor.
Potrivit sfaturilor nutriţioniştilor, cel mai bine este să evităm prăjirea vinetelor şi să optăm pentru coacerea lor.
A.M.
Foto: Hepta
Citeste si:
Mănânci prea mult? Iată 5 trucuri care îţi taie pofta de mâncare!
VIDEO / Atenţie, sigur nu ştiai ASTA! Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe FRUCTE!