Credeai că mâncatul în toiul nopţii îngraşă? Este doar un mit înţeles greşit!
Publicat pe 03.09.2013 la 10:41 Actualizat pe 03.09.2013 la 11:09
Alimentaţia sănătoasă este baza unui organism sănătos, însă tot felul de speculaţii cu privire la alegerea mâncării sau chiar ora la care consumăm un produs, duc oamenii în dezorientare.
Alimentaţia sănătoasă este baza unui organism sănătos, însă tot felul de speculaţii cu privire la alegerea mâncării sau chiar ora la care consumăm un produs, duc oamenii în dezorientare.
Nutriţioniştii recomandă ca alimentaţia unei persoane să fie compusă din produse naturale şi evident, consumate la ore corespunzătoare. Cercetătorii au ajus la concluzia că anumite mituri alimentare sunt total greşite, conform descoperă.ro. Iată 11 mituri de care lumea ar trebui să se ferească:
1. "Dacă mănânci noaptea te îngraşi”
Acest mit este crezut de majoritatea oamenilor, în special de femei. Pe de o parte, nu există nicio dovadă că mâncatul la orele târzii ale nopţii ar duce la îngrăşare. De fapt, cantitatea contează iar consumul de calorii ar trebui redus, indiferent la ce oră mâncăm.
2. "Cafeaua nu ne face bine”
Într-adevăr cafeaua nu face bine atunci când este consumată în cantităţi exagerate, însă băută cu moderaţie nu acţionează în niciun fel, ba din contră are nenumărate beneficii. Atunci când este consumată cu moderaţie (2-3 căni pe zi), cafeaua contribuie la menţinerea sănătăţii.
3. "Cu cât consumăm mai puţine grăsimi, cu atât mai bine”
Corpul uman are nevoie de un aport echilibrat de proteine, carbohidraţi dar şi de grăsimi. Însă, atenţie! Avem nevoie de cele sănătoase. Nu daţi iama în mâncăruri pline cu ulei. Grăsimile sănătoase le găsim în alune, seminţe, peşte, avocado, măsline şi lactate degresate care ne dau energie.
4. "Consumă mai multă apă pentru a scăpa de kilogramele în plus”
Faptul că apa ne hidratează este una, iar slăbirea este alta! Unele persoane într-adevăr reduc consumul de sucuri şi le înlocuiesc cu apă, ceea ce este sănătos. Însă dacă combinăm apa şi sucurile cu tot felul de grăsimi, acest fapt nu duce la slăbire.
5. "Carbohidraţii ne îngraşă”
Încetaţi să mai cădeţi pradă acestui mit, nu toţi carbohidraţii sunt dăunători pentru corp.
Foto: Facebook
Citeşte şi: