Cum a ajuns şeful Poliţiei Piatra Neamţ vedetă pe internet, pocnind o copilă de 14 ani!

+5 click pentru
galerie
Cazul incredibil de la Neamţ, unde şeful Poliţiei Municipiului a fost filmat lovind o fată de 14 ani, scoate la iveală fapte mult mai grave: abuzuri, legături periculoase şi scurgeri de informaţii!
Cezar Filip, comandantul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, a ajuns ieri vedetă. A fost filmat în timp ce pocnea fără milă o fată de 14 ani, chiar în sediul instituţiei pe care o conduce, iar acum este cercetat disciplinar şi anchetat de procurorii cu care până mai ieri colabora pentru prinderea infractorilor. Şi totuşi, în timp ce anchetatorii se axează pe agresiunea incredibilă, se scapă din vedere un amănunt extrem de important: cum au ajuns înregistrările video realizate de camerele de supraveghere ale Poliţiei pe YouTube? Răspunsul este, pe cât de simplu, pe atât de grav: scurgere de informaţii!
Colegii i-au făcut "cheie"!
Făcând abstracţie de faptul că imaginile şocante au demascat stilul de "lucru" al lui Cezar Filip, sustragerea înregistrărilor video din arhiva poliţiei ar trebui să ducă la declanşarea unei anchetei de proporţii la Piatra Neamţ. Reporterii Spynews au descoperit că filmul care a scandalizat o ţară întreagă a fost postat chiar ieri dimineaţă, de către utilizatorul "Anne Marriee". Un cont creat special pentru această "manevră", dacă ţinem cont de faptul că în afară de postarea de ieri, nu au existat alte operaţiuni. Surse din cadrul IPJ Neamţ au declarat ieri pentru Spynews că împotriva lui Cezar Filip au existat, de-a lungul timpului, mai multe plângeri, din partea colegilor nemulţumiţi. Colegi care au realizat probabil că nu vor face nimic pe cale legală, fiindcă Filip părea intangibil. Aşa că au furat din arhivă înregistrările în care comandantul apărea lovind o copilă şi le-au postat pe internet, ca să arate lumii întregi cine este "omul legii". Însă, pentru asemenea fraude informatice, cetăţenii de rând primesc până la 12 ani de puşcărie!
Poliţia zice că minora a fost audiată legal
Întrebate de reporterii Spynews dacă, pe 8 martie, poliţiştii au anunţat familia minorei cu privire la faptul că aceasta a fost escortată la sediu pentru audieri, surse din cadrul Biroului de Presă al IPJ Neamţ au precizat: "Minora era suspectată că, împreună cu mai multe persoane, a comis o tâlhărie asupra unei femei de 77 de ani. Autorii i-au smuls poşeta, iar în timpul agresiunii victima s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se. Este internată şi în prezent. Minora a fost imobilizată imediat şi a fost condusă la sediu pentru a fi audiată, mai ales că este suspectă în mai multe dosare de tâlhărie. A fost sunată bunica ei, în grija căreia se află minora, însă femeia nu s-a putut deplasa. Astfel, a fost anunţat un avocat, iar minora a fost audiată în prezenţa acestuia. Nu au fost prezente rude sau reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului, ci doar avocatul".
Bunica micuţei infractoare a povestit, aseară, pentru Antena 1: "Au venit doi poliţişti cu grade mari şi mi-au zis că fata a furat ceva. (...) Despre bătaie mi-a zis fata ceva... Mi-a povestit că a fost prinsă la furat şi că au bătut-o poliţiştii".
Controlat la casă şi maşină
Conform presei locale, comisarul bătăuş Cezar Filip a mai fost implicat în scandaluri, de-a lungul carierei. Se pare că acesta a fost reclamat anul trecut la Bucureşti, de către "binevoitori" din poliţie. Probabil aceiaşi care au decis să şi posteze pe YouTube filmul  cu agresiunea de pe 8 martie. Atunci, timp de o săptămână, Filip a fost controlat de IGPR şi a dat cu subsemnatul. Se zvonea pe atunci că ar conduce o maşină pusă la dispoziţie de interlopi şi că ar fi beneficiat de excursii de lux pe banii lor. Acestea nu au fost confirmate în urma controalelor. “Prietenii” săi nu s-au lăsat şi au făcut o nouă reclamaţie. Printre infracţiunile comise de către interlopii consideraţi de către reclamanţi drept "patronii" şefului Poliţiei Piatra Neamţ se număra, susţin aceştia, şi introducerea în ţară, prin metoda "capac”, în TIR-uri încărcate în Austria, autoturisme de lux furate din Germania. În  raportul trimis superiorilor, aceiaşi ofiţeri denunţau şi deplasările lunare pe care comandantul Cezar Filip, care ar trebui să îi sprijine intens în destructurarea interlopilor locali, le-ar fi făcut pe banii primiţi de la aceştia.
Vilă nedeclarată
O vilă cu demisol, parter şi mansardă, înconjurată la limita proprietăţii de 800 de metri pătraţi cu un gard destul de costisitor nu apare în declaraţia de avere a proprietarului, care este nimeni altul decât şeful Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, comisarul şef Cezar Constantin Filip. Comisarul nu şi-a trecut vila în declaraţia de avere pentru că, spunea el, nu e recepţionată de la constructor.
A încasat o rangă în cap
Potrivit publicaţiilor locale, în urmă cu câţiva ani comisarul şef a fost victima unei agresiuni.  Atunci, o persoană rămasă necunoscută, l-a lovit cu o rangă în cap. Deşi în urma anchetei nu a fost identificat agresorul, jurnaliştii din Neamţ au susţinut că ar fi fost vorba de un membru al lumii interlope.
Citeste si:
URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro