Cum a încercat Poliţia să muşamalizeze cazul băieţelului de şapte ani dispărut fără urmă! Scurgeri de informaţii şi şantaj ca în lumea interlopă la IPJ Bacău!

Cazul băieţelului din Bacău dispărut fără urmă în luna aprilie - minor care nu a fost dat în urmărire nici la această oră -, ia o turnură incredibilă! Speriaţi că vor ajunge să dea cu subsemnatul pentru incompetenţă, poliţiştii cu musca pe căciulă au recurs la un gest incredibil, specific membrilor lumii interlope.
Scurgeri de informaţii, intervenţii neortodoxe şi acţiuni cu iz de şantaj ordinar - acestea sunt cele mai recente "realizări" ale unor poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău. Totul a plecat de la cazul minorului George Valentin Naiman - declarat dispărut de către tatăl său, Sergiu Naiman (foto sus). Iniţial, bărbatul a sesizat poliţia cu privire la faptul că fosta lui soţie, Georgiana Corodescu, încalcă o decizie judecătorească (referitoare la programul de vizitare a minorului - n.r.). Însă ulterior a anunţat poliţia că fosta nevastă a plecat cu fiul de mână, dintr-un sat din judeţul Vrancea, către Bacău, într-o noapte din luna aprilie a acestui an, iar de atunci nimeni nu mai ştie nimic despre cei doi...
În urmă cu trei zile, după ce au discutat cu familia disperată, reporterii SPYNEWS au solicitat mai multe informaţii despre cazul dispariţiei misterioase de la reprezentanţii IPJ Bacău. Răspunsul s-a lăsat aşteptat până ieri, când Poliţia a explicat că nu e de competenţa ei, ci de competenţa... executorilor judecătoreşti! Totodată, membrii familiei Naiman au contactat avocatul care îi reprezintă în procesele deschise împotriva Poliţiei şi Parchetului (tatăl a atacat decizia de clasare a dosarului şi a cerut ca fiul lui să fie localizat, pentru a se asigura că micuţul este în viaţă) şi i-au solicitat acestuia documentele cu răspunsurile primite de la Poliţie şi Parchet pentru a le face publice. 
Culmea, familia nu a mai apucat să intre în posesia documentelor respective! Fiindcă, nu se ştie cum, avocatul a primit nişte telefoane şi a fost avertizat să nu furnizeze clienţilor săi actele solicitate, pe motiv că apariţia acestora în presă ar fi putut păta imaginea Poliţiei. Cu alte cuvinte, documentele puteau demonstra că poliţiştii nu şi-au făcut treaba în cazul dispariţiei minorului. Avocatul a susţinut că "este scandal mare la IPJ Bacău", că a "primit mai multe telefoane" şi că nu vrea să le înmâneze clienţilor săi documentele care, culmea, aparţineau acestora. A explicat că poliţiştii ar fi garantat că, dacă "situaţia rămâne aşa" (adică nu apar documentele în mass-media), se vor ocupa mai bine de caz şi vor încerca să îl găsească pe băieţelul dispărut. Cum a aflat avocatul că era agitaţie la IPJ Bacău fiindcă sunaseră jurnaliştii SPYNEWS, şi cine i-a pus acestuia pumnul în gură, convingându-l să îşi saboteze clientul pentru a păstra curată imaginea Poliţiei - va rămâne, probabil, un mister. Jurnaliştii noştri au sesizat, încă de acum două zile, conducerea IPJ Bacău cu privire la scurgerea de informaţii şi cu privire la discuţiile cu iz de şantaj, solicitând un punct de vedere oficial însă, până aseară, la închiderea ediţiei, Poliţia nu a oferit niciun răspuns.
Citeste si;

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro