Cum faci cel mai bun ou poșat, folosind un obiect banal din bucătărie

Cum faci cel mai bun ou poșat, folosind un obiect banal din bucătărie © Pixabay

Ouăle poșate sunt mult mai sănătoase decât cele ochiuri, însă puțină lume știe care este tehnica prin care se gătește.

Ouăle poșate sunt ușor de făcut și, servite cu pâine prăjită și legume, pot reprezenta un mic-dejun sățios și sănătos. Astfel, oul folosit trebuie să fie proaspăt și, cu ajutorul unei site se gătește în apă fierbinte. Spargeți oul în sită și introduceți sita ușor în apa fierbinte.

Această tehnică va face ca oul poșat să arate mai bine și este important ca oul să nu fie ținut în apa clocotită mai mult de 2 minute, pentru că albușul va începe să se rupă. După ce l-ați scos din apă, puneți oul într-un șervețel pentru a absorbi apa în exces.

Cel mai bun mod prin care puteți verifica dacă un ou este proaspăt este să îl scufundați într-un pahar cu apă. Dacă se scufundă este proaspăt, iar dacă stă la suprafață este vechi.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro