Cum faci cel mai bun ou poșat, folosind un obiect banal din bucătărie
Publicat pe 12.03.2018 la 19:34 Actualizat pe 12.03.2018 la 19:37
Ouăle poșate sunt mult mai sănătoase decât cele ochiuri, însă puțină lume știe care este tehnica prin care se gătește.
Ouăle poșate sunt mult mai sănătoase decât cele ochiuri, însă puțină lume știe care este tehnica prin care se gătește.
Ouăle poșate sunt ușor de făcut și, servite cu pâine prăjită și legume, pot reprezenta un mic-dejun sățios și sănătos. Astfel, oul folosit trebuie să fie proaspăt și, cu ajutorul unei site se gătește în apă fierbinte. Spargeți oul în sită și introduceți sita ușor în apa fierbinte.
Această tehnică va face ca oul poșat să arate mai bine și este important ca oul să nu fie ținut în apa clocotită mai mult de 2 minute, pentru că albușul va începe să se rupă. După ce l-ați scos din apă, puneți oul într-un șervețel pentru a absorbi apa în exces.