Cum pui murături? Reţetă ca la mama acasă
Publicat pe 10.09.2014 la 10:57 Actualizat pe 10.09.2014 la 11:15
În lunile reci de iarnă murăturile sunt la mare căutare şi cel mai bine ar fi să le savurezi direct din cămara ta. Combină mai multe legume pentru a face murături asortate, având avantajul că vor prelua şi aroma unele de la altele.
În lunile reci de iarnă murăturile sunt la mare căutare şi cel mai bine ar fi să le savurezi direct din cămara ta. Combină mai multe legume pentru a face murături asortate, având avantajul că vor prelua şi aroma unele de la altele.
Pentru a pune la punct câteva borcane de murături asortate, care să îţi umple cămara şi să îmbunătăţeasca mesele, ai nevoie de:
o varză roşie
5-6 gogoşari
7-8 castraveţi
cateva rădăcini de hrean
7-8 buchetele de conopidă
5-6 gogonele
oţet
piper boabe
muştar boabe
foi de dafin
Legumele trebuie preparate fiecare în parte:
- varza va fi tocată
- gogoşarii vor fi tăiaţi în feliuţe
- castraveţii vor fi tăiaţi în jumătăţi sau sferturi
- conopida împărţită în bucheţele nu foarte mari
- gogonelele vor fi tăiate felii
Ce faci cu borcanele
Borcanele trebuie fierte înainte. Scoate-le apoi pe un prosop şi usucă-le. Pune în fiecare borcan câte puţin din fiecare legumă până când ai epuizat ingredientele. Pe ici pe colo adaugă rădăcini de hrean, câteva boabe de muştar, piper şi 1-2 foi de dafin în fiecare dintre borcane. Toarnă apoi două linguri de oţet, completează cu apă şi adaugă şi o linguriţă de zahăr în fiecare borcan. Pune capacele şi pune borcanele încă o dată la fiert pentru a se vida. Depozitează borcanele cu murături asortate cu capacul în jos pentru a nu fermenta.
L.F.
Foto: Antena 3
Citeşte şi: