Cum puteţi scăpa de cojile de pe cap rapid şi ieftin
Publicat pe 14.02.2015 la 14:13 Actualizat pe 14.02.2015 la 14:18
Cojile ce apar pe suprafaţa scalpului nu sunt numai inestetice, ci şi extrem de incomode şi deranjante din cauza mâncărimilor.
Cojile ce apar pe suprafaţa scalpului nu sunt numai inestetice, ci şi extrem de incomode şi deranjante din cauza mâncărimilor.
Dermatita seboreică, cunoscută drept coji în cap, afectează tegumentele scalpului, sprâncenelor, frunții, feței și ale șanțurilor nazale, putându-se localiza pe pielea de la spatele urechilor, în canalul auditiv extern și pe tegumentul trunchiului, în special în dreptul sternului sau în pliurile cutanate.
Pe tegument apar cruste (scuame) albe, care se pot desprinde, ramânand sub forma unor pete roșiatice. Scuamele se fixează pe firele de păr. Ele provoacă prurit, leziunile sunt nedureroase, dacă nu apar complicații infecțioase.
Un prim pas combaterea acestei afecțiuni este renunțarea la grăsimile animale, alimentele conservate (conserve alimentare, salamuri), vechi, prăjeli, alcool, cafea, dulciuri (mai puțin mierea de albine), afumături.
Pentru a combate cumplita afecţiune este recomandat consumul alimentelor cu efect depurativ și dezintoxicant, precum Legumele, fructele și peștele sunt recomandate, cu precădere varza, fasolea, cartofii, ridichile, morcovii, sfecla roșie, pătrunjel, spanacul, salata verde, castraveții, ceapa, usturoiul, urzica, fructele de pădure, afinele, nucile, alunele, afinele, cireșele, caisele, căpșunile, fragii, dudele negre, strugurii, coacăzele negre, peștele marin, uleiurile presate la rece, nerafinate, cerealele încolțite, tărâța, iaurtul, gălbenușul de ou, dar și infuziile de anghinare, brusture, soc, păpădie, trei-frați-pătrați, schinel, osul-iepurelui, izma, tătăneasă.
Iată 3 remedii naturiste extrem de eficiente:
1. Decoct cu tărâțe de grâu. O parte tărâțe se adaugă la 5 părți de apă, la care se adaugă o linguriță de tinctură de propolis 30-40% și o linguriță de miere de albine. Cu acest amestec se maseaza zonele afectare sau pielea scalpului.
2. Masajul capilar cu ulei de măsline, nucă de cocos sau germeni de grâu ajută la tratarea dermatitei seboreice.
3. Infuzia din frunze de dafin se obține adăugând o mână de frunze de dafin într-un litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat 20 de minute, după care se strecoară și se aplică. Așteptați o oră de la aplicare până să vă spălați pe cap.
Citeşte şi: