Curs valutar BNR. Un euro a ajuns să coste 4,8 lei. Este cel mai ridicat nivel din istorie

Curs valutar: BNR anunță cel mai ridicat nivel din istorie pentru Euro © Profimedia

Banca Națională a României (BNR) a anunțat un maxim istoric pentru euro, care a crescut semnificativ față de valoarea înregistrată joi. Și gramul de aur și dolarul s-au apreciat comparativ cu moneda națională, care se lovește de una dintre cele mai grele zile pe plan financiar.

Euro a ajuns la un nou maxim istoric, BNR anunțând un curs de referință de 4,8026 de lei. Este cu 0,4% mai mult decât cursul anunțat joi, atunci când leul înregistrase o depreciere cu 0,45 de bani.

Curs valutar BNR, vineri, 21 februarie

Înainte de această maximă, anterioara valoare istorică înregistrată de euro s-a întâmplat pe 21 noiembrie 2019, atunci când un euro a atins valoarea de 4,7808 de lei. Până pe 20 februarie, a fost cel mai mare nivel anunțat vreodată de banca națională.

Curs valutar. Cât costă un dolar

O creștere a înregistrat și dolarul, cotat indirect pe piața românească, prin intermediul unui raport la paritatea euro/dolar. De la valoarea de 4.4307 de lei, a ajuns la 4.4462 de lei. Asta înseamnă că, în doar trei săptămâni, dolarul a atins de opt ori un nivel record în raport cu moneda națională.

Maxim istoric și pentru prețul gramului de aur, care a crescut de la 229.4268 lei la 233.5122 lei. Este a șaptea oară consecutiv când gramul de aur se apreciază istoric față de leu.

Și francul elvețian a înregistrat o creștere semnificativă, atingând cel mai ridicat nivel din 23 ianuarie 2015, respectiv de 4.5258 de lei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro