Dacă eşti şofer, trebuie să ştii asta! De ce efort civic eşti scutit? Poţi chiar să plăteşti şi mai puţin!

Conducătorii autoturismelor din întreaga ţară au acum şansa să taie din timpul pierdut la cozile imense.

Ultimul răgnet în materie de veşti pentru şoferi e vestea despre amendele pentru rovinietă. Aceasta va putea fi plătită online, scutind cozile lungi şi plictisitoare. Drumul până la Trezoreria Statului va putea fi scutit prin accesarea site-ului amenda-online.ro, de pe tableta, telefon mobil sau calculator personal.

Serviciul pus la dispoziţia şoferilor este gratuit şi autorizat de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale.

Şoferii care nu au rovinietă valabilă în trafic primesc amenda prin serviciile poştale la maximum două luni de la constatarea contravenţiei. În acest interval de timp, cei amendaţi nu pot primi altă amendă pentru acelaşi autoturism.

Sumele care sunt plătite pentru o simplă amendă de rovinietă sunt cuprinse între 250 şi 4500 de lei în funcţie de tipul autovehiculului şi de gravitatea infracţiunii. Amenda pentru autoturisme este cuprinsă între 250 şi 500 de lei şi trebuie plătită în termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal.

La sfârşitul încheierii operaţiunii plăţii amenzii, cei amendaţi vor primi un mesaj de mulţumire şi la câteva minute, confirmarea de plată pe e-mail. Conform legii, dovada de plată, alături de o copie a procesului verbal şi înştiinţarea de plată, trebuie trimise în maximum 15 zile către CESTRIN, folosind modalităţi ca:

  • Fax: 021.315.15.84
  • E-mail: info.rovinieta"cestrin.ro
  • Poştă sau curierat la: Bd. Iuliu Maniu, nr. 401A, sector 6, Bucureşti
  • Predare personală


Şoferii pot plăti chiar mai puţin! Dacă vor avea posibilitatea de a plăti în maximum 48 de ore, ceea ce e foarte posibil având în vedere plata online, pot plăti jumătate din sumă.

Sursă foto: Hepta

A.C.

Citeşte şi:

VIDEO / Au stat jumătate de oră blocaţi în trafic! Motivul e hilar

VIDEO / IREAL. Cel mai nebun loc pentru un concert. Aşa ceva nu s-a mai văzut niciodată!

ATENȚIE ȘOFERI! Efectele caniculei seamănă la volan cu cele ale stării de ebrietate


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro