De ce crește numărul cazurilor de COVID-19. Căldura nu distruge noul virus. Explicația dată de epidemiologi
Publicat pe 14.07.2020 la 13:22 Actualizat pe 14.07.2020 la 13:22
Odată cu vara, era așteptată o scădere semnificativă de îmbolnăviri cu noul virus. Situația însă, stă exact invers. Pe zi ce trece, numărul cazurilor crește, iar în luna august este posibil să fie cea mai rea de până acum. Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a venit cu explicații.
- Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19, tot mai mare, în ciuda temperaturilor ridicate.
- Epidemiologul Emilian Popovici vine cu explicații.
- „Ar trebui să fie peste 37 de grade.”
În urmă cu câteva luni, când România se afla în plinp stare de urgență, cu toții speram că acest coșmar va trece odată cu sosirea verii. Iată însă că, din păcate, sezonul cald nu a adus deloc schimbări în bine. Dimpotrivă, perioada de relaxare a făcut ca numărul de noi pacienți confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 să crească în mod alarmant.
Contactat de Digi 24, specialistul epidemiolog, Emilian Popovici a explicat motivul pentru care vara nu a venit deloc cu vești bune, atât în România, cât și pe plan mondial.
În același timp, o problemă o poate reprezenta și nerespectarea măsurilor de protecție recomandate. Ignorarea lor face inclusiv ca acel procent de 20% să scadă.
Dacă la începutul pandemiei se credea că doar persoanele cu vârste înainate sunt predispuse la a contacta noul virus, îngrijorător este acum, faptul că se îmbolnăvesc din ce în ce mai mulți tineri. De asemenea, a scăzut vârsta celei mai afectate categorii de persoane. Profesorul Emilian Popovici a dat explicația și pentru acest fenomen.
Din nefericire, luna august s-ar putea să fie una foarte grea, cea mai rea de până acum. Potrivit vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, estimarea pentru fix o lună de azi înainte este de 836 de cazuri.
Bilanț coronavirus. Cifre alarmante pentru România: Peste 600 de cazuri noi