De ce elevatoarele auto sunt cele mai importante utilaje pentru un atelier de succes?

De ce elevatoarele auto sunt cele mai importante utilaje pentru un atelier de succes?

Indiferent dacă este vorba de un elevator auto 2 coloane sau un elevator auto foarfeca, acest utilaj este cel mai important echipament dintr-un atelier. Ce face un elevator auto și de ce o afacere cu automobile nu ar mai fi la fel fără acest utilaj, vă invit să aflați din rândurile următoare.

Ce este un elevator auto?

Numele acestui echipament vine de la verbul francez elever care înseamnă a ridica și a fost dat utilajul datorită funcției sale de bază. Un elevator auto este un echipament de bază folosit în service-uri și ateliere pentru a ridica automobilele până la un anumit nivel, astfel încât mecanicii să aibă acces facil la piesele din interior.

Când se gândesc la operațiunea de depanare a unei mașini, cei mai mulți își imaginează următorul scenariu: un mecanic întins pe spate, intrat pe jumătate sub o mașină ridicată pe un cric. Însă această imagine este mai comună în filmele de la Hollywood decât în realitate, deoarece în viața de zi cu zi s-a renunțat de mult la poziția incomodă.

Elevatorul auto este un utilaj inventat în Statele Unite ale Americii în anul 1925, dar chiar și înainte de acea perioadă, se prefera efectuarea operațiunii de depanare tot dintr-o poziție dreaptă și nu culcată, mecanicii săpând gropi în atelierele lor pentru a putea sta în picioare sub automobil. Soluția nu era însă cea mai bună variantă pentru claustrofobi și de asemenea, nici cea mai rentabilă deoarece săpatul gropilor costa o mică avere.

Astfel, nu doar pentru faptul că a scutit patronii de ateliere auto de o cheltuială fabuloasă cu modificarea arhitecturii, dar și pentru că oferă mecanicilor condițiile ideale pentru a acorda vehiculelor atenția pe care o merită, elevatorul auto este unul din cele mai importante utilaje dintr-un atelier.

Cum funcționează un elevator auto?

Elevatoarele auto funcționează după un principiu simplu: mecanica fluidelor. Majoritatea elevatoarelor sunt elevatoare hidraulice și se pun în funcțiune după ceva atât de elementar ca legea lui Pascal care se învață în clasele gimnaziale la orele de fizică.

În linii mari, elevatoarele auto au un mecanism asemănător cu cel al pistoalelor cu apă. În cazul pistoalelor, când se apasă pe trăgaci, se aplică presiune asupra apei din interior și aceasta iese printr-un tub afară. Și tot cu ajutorul lichidelor sunt puse în mișcare și elevatoarele auto.

Mulți s-ar putea întreba, cum de presiunea atât de mică exercitată la un capăt al mecanismului de ridicare al elevatoarelor poate ridica ceva atât de greu ca un automobil? Dar în realitate, după principiul sistemelor de acționare hidraulică, presiunea de la celălalt capăt se multiplică.

Ce alte beneficii aduc elevatoarele auto unui atelier?

În funcție de structura lor, elevatoarele auto sunt niște echipamente cu care se poate maximiza utilitatea spațiului dintr-un atelier. Ca în orice alt loc destinat reparațiilor, există în interior vehicule vechi păstrate pentru piesele lor de schimb. Iar cu ajutorul unui elevator auto convenabil ca preț, se pot păstra în interiorul atelierului două vehicule unul peste altul.

De asemnea, încă un motiv pentru care amatorii de spații largi au nevoie de un elevator auto, este locul liber pe care acestea îl lasă la dispoziție atunci când nu sunt folosite. De exemplu, elevatoarele auto de tip foarfecă, datorită structurii lor ingenioase, se fac “invizibile”, îngropându-se în pământ și lăsând în loc o suprafață plană, pe care se poate călca atunci când nu ridică nicio mașină.

Nu în ultimul rând, elevatoarele auto sporesc și diversifică clientela. De exemplu, dacă achiziționați un elevator auto ce poate ridica o sarcină grea ca cea a microbuzelor sau motostivuitoarelor, îl veți putea folosi nu doar pentru mașini mici și SUV-uri ci și pentru vehicule grele, adresându-vă unei piețe mai mari.

Cum să profiți la maxim de un elevator auto?

După cum reiese și din rândurile de mai sus, un elevator auto este un utilaj cu nenumărate beneficii pentru un patron de atelier. Dar pentru a profita la maxim de potențialul său, este nevoie să angajați o persoană cu experiență, care să-l opereze corespunzător și să vă ajute pentru a obține autorizația de utilizare. Fără o astfel de autorizație și personal calificat, în primul rând nu puteți funcționa în legalitate și în al doilea rând nu puteți profita de garanția producătorului în cazul unei defecțiuni.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro