Decizie fără precedent pe piața media, după accidentul de la „Colectiv”. Fără reclame și emisiuni timp de trei zile!

Fără reclame, timp de trei zile Foto: Hepta

Situație fără precedent pe piața media din România, odată cu tragedia petrecută azi-noapte în clubul „Colectiv”, soldat cu 27 de morți și peste 100 de răniți.

Asociația agențiilor de publicitate le cere membrilor ca în următoarele trei zile  posturile TV să nu mai furnizeze publicitate.
 
„În calitate de președinte al Uniuni Agențiilor de Publicitate din România, am solicitat membrilor să înceteze comunicarea comercială timp de trei zile. Cu alte cuvinte, să nu mai difuzeze reclame în această perioadă”, a spus Ștefan Iordache, președintele UAPR.

Măsura se aplică și pe online, nu numai pe posturile TV, iar declarația președintelui UAPR și-a motivat decizia:

„Este nefiresc ca într-un moment de doliu național, într-o perioadă cu știri dramatice, să fie întrerupt programul cu mesaje comerciale”, a declarat Ștefan Iordache pentru paginademedia.ro.

Până acum Realitatea TV a adoptat această măsură, încă din această dimineață.

Președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu prim-ministrul Victor Ponta au declarat stare de doliu național pentru trei zile, iar toate steagurile vor fi coborâte în bernă.

Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Aceeaşi lege prevede că, în zilele de doliu naţional, aşa cum au fost stabilite de guvern, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României.
De asemenea, drapelul este coborât şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele de trecere a frontierei, în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, precum şi pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc. Aceeaşi obligaţie le revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă. Totodată, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi adaptează programul în mod corespunzător. În plus, toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această zi sunt amânate.

UPDATE:
Emisiunile „Te cunosc de undeva”, „SuperBingo Metropolis”, „Ham Talent”, „Poftiți de vă iubiți”, „Un show păcătos”, „Roata norocului”, „Vacanța mare” și serialul „Las Fierbinți” nu vor fi difuzate în aceste zile de doliu național și vor fi  înlocuite cu emisiuni de știri sau filme.

V.M
Citește și:

VIDEO EMOŢIONANT! Se zbate între viaţă şi moarte! Vocalul trupei ce cânta în Clubul Colectiv a câştigat unul dintre cele mai cunoscute concursuri muzicale

Ea şi-a dorit să moară, dar cuvintele nu i-au fost ascultate! Incendiul a lăsat-o rece

A murit! După ce a fost resuscitat... s-a stins din viaţă, la spital

Dana Neacşu distrusă după tragedia din clubul Colectiv! Îi acuză pe cei care au montat artificiile!

VIDEO / NENUMĂRAŢI STRĂINI printre victimele incendiului din Club Colectiv! Au bătut calea ca să-şi găsească sfârşitul în ghearele flăcărilor nemiloase

Anchetă de proporţii! Legătura dintre dezastrul de la Clubul Colectiv şi incendiul de la restaurantul Beirut din Constanţa

Cu ce s-au ales cei care au scăpat în viaţă de la incendiu? Flăcările i-au nenorocit!

EA este una dintre persoanele DISPĂRUTE după incendiul din clubul Coletiv! Nu a fost găsită în nici un spital!

Dezastrul "Colectiv"! Mai multe victime sunt încă neidentificate

VIDEO / Povestea TRAGICĂ a unui copil cu dizabilităţi de la INCENDIUL din clubul din Capitală. A fost primul său concert

Lista supravieţuitorilor INCENDIULUI din clubul din Capitală! Cine sunt cei care au ajuns la spitale cu bine?


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro