Demitizarea trucurilor despre alcool! Lucrurile pe care nu le ştiai despre băuturile alcoolice şi beţii

Există zeci de mituri pe care le auzi înainte de petreceri sau chiar după ele. Ele te-au învăţat cum să bei şi ce să faci înainte şi după ce ai de gând să te simţi puţin "mai bine" decât de obicei. Multe dintre mituri sunt false şi explicaţiile lor reale sunt doar apropiate de cele pe care le cunoşti.

1.Dacă bei bere te îmbeţi mai greu decât dacă bei alte băuturi alcoolice.
Ce te face să te îmbeţi este etanolul prezent în alcool. Cu cât există mai mult alcool în băutura pe care o bei, cu atât există, evident, mai mult etanol. Aşadar, cantitatea pe care o bei contează mai mult decât tipul băuturii pe care-l consumi sau cum le amesteci.

2. Dacă bei cafea, iei aer sau faci un duş rece te va ajuta să te trezeşti din beţie.
Doar timpul te poate ajuta să te trezeşti. Depinde de masa corpului tău. Cea mai bună metodă de a evita mahmureala este să-ţi moderezi cantitatea de alcool pe care o bei şi să consumi şi apă sau băuturi uşoare ca să eviţi deshidratarea. Cu toate astea, apa nu te va proteja împotriva beţiei decât prin acest aspect menţionat anterior.

3. Băuturile mai închise la culoare te îmbată mai repede.
Tipurile diferite de băuturi îţi dau tipuri diferite de mahmureală. Există un zvon conform căruia băuturile alcoolice mai închise la culoare produc mahmureli mai dure decât cele transparente ca vodka şi ginul. Într-adevăr, băuturile mai închise te îmbată mai repede! De obicei, mahmurelile după băuturile mai închise la culoare sunt cele care îţi provoacă mai mari dureri de cap. Nu uita că şi cantitatea contează!

4. Dacă mănânci bine înainte să bei o să fie mai puţin posibil să te îmbeţi.
Dacă mănânci bine înainte să mergi la o petrecere la care să te dezlănţui nu prea te va ajuta cu nimic, ci doar va întârzia absorbţia alcoolului. Oricum, e foarte bine să mănânci înainte să bei alcool. Pastele, cartofii şi puiul sunt o idee bună înainte de o băută, pentru că nu te vei simţi deloc lipsit de energie.

Data viitoare vei şti mai bine ce să faci şi vei râde de cei care încă n-au aflat realele poveşti din spatele miturilor.

Sursă foto: Youtube

A.C.

Citeşte şi:

VIDEO / ÎNTREBAREA ZILEI: DUMINICĂ - Cum faci o hologramă cu ajutorul telefonului mobil

Nicăieri nu e mai bine ca acasă! Robbie Williams revine în grupul Take That!
VIDEO / Pelerina invizibilă a ajuns printre noi! În scurt timp te vei putea plimba invizibil peste tot


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro