Dieta cu hrana regilor! Te slăbeşte cât ai zice "sparanghel"
Publicat pe 08.05.2015 la 21:45 Actualizat pe 08.05.2015 la 21:56
Un adevărat izvor de sănătate, sparanghelul se regăseşte pe masa multor europeni. Specialiştii germani ne spun de ce ar trebui să consumăm mai des această legumă.
Un adevărat izvor de sănătate, sparanghelul se regăseşte pe masa multor europeni. Specialiştii germani ne spun de ce ar trebui să consumăm mai des această legumă.
Sparanghelul este ideal pentru lunile de primăvară, mai ales în curele de detoxifiere a organismului sau dacă v-aţi propus să scăpaţi de kilogramele în plus.
Conţinutul bogat în asparagină (aminoacid neesenţial) şi potasiu este responsabil pentru efectul său diuretic. În plus, sparanghelul este bogat în vitamina C, bună pentru întărirea sistemului imunitar, conţine vitamine din grupul B, bune pentru metabolismul celular şi sistemul nervos, dar şi substanţe care ne protejează corpul de acţiunea radicalilor liberi, conform sanatate.bzi.ro. La acestea se adaugă mineralele precum fierul, bun pentru sânge, magneziul, fosforul şi calciul care sprijină formarea oaselor.
ATENŢIE: Dacă aveţi pietre la rinichi sau suferiţi de gută, ar trebui să cereţi sfatul medicului înainte de a consuma sparanghel.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: