Dieta franţuzească! Cea mai rapidă metodă de a topi kilogramele. Rezultatele se văd imediat
Publicat pe 13.03.2018 la 15:45 Actualizat pe 13.03.2018 la 15:46
Sunt multe persoane care vor să slăbească repede şi uşor, iar această dietă este considerată a fi una dintre cele mai eficiente.
Sunt multe persoane care vor să slăbească repede şi uşor, iar această dietă este considerată a fi una dintre cele mai eficiente.
Dieta franţuzească are la bază câteva principii simple. Se consumă pe tot parcursul dietei alimentele cu un conţinut calori redus şi foarte multe lichide: supe, smoothieuri, ceai, cafea neagră, apa.
Sunt trei etape în dieta franţuzească.
1. Faza Café
Se consumă alimente cu un conţinut redus de calorii, se iau suplimente cu multivitamine şi magneziu şi se beau multe lichide: smoothieuri, ceai, cafea neagră, apa.
Exemplu de meniu pentru o zi:
– micul dejun: milkshake de banane şi pere;
– prânz: un preparat din dovlecel, brânză de vaci, 3 nuci şi 30 g caşcaval, arpagic verde şi mujdei;
– supă de praz; un măr mic.
2. Faza Bistro
Durează trei săptămâni, în cadrul acestei faze este necesar să luaţi suplimente de multivitamine, magneziu şi să beţi multe lichide.
Exemplu de meniu:
– micul dejun: cafea neagră, ceai negru sau din plante în orice cantitate cu două linguriţe de lapte smântânit, după preferinţa; ¾ cană de iaurt degresat sau o cană de lapte smântânit ori echivalentul în proteine;
– dimineaţă şi după-amiază: cafea neagră, ceai negru sau din plante în orice cantitate, cu două linguriţe de lapte smântânit, după preferinţa;
– prânz: orice cantitate de legume crude sau salate, asezonate cu zeamă de lămâie, oţet, muştar, usturoi, ierburi aromatice şi condimente, după preferinţa; 85 g carne slabă, peste sau două ouă de dimensiuni medii, preparate cu orice cantitate de legume fără amidon, fierte sau perpelite în suc propriu, fără grăsimi; ¾ cană de iaurt degresat sau o cană de lapte smântânit; un fruct;
– cină: aceleaşi alternative că la masă de prânz.
3. Fază Gourmet
Această este ultima etapă şi durează o luna. În fază Gourmet, corpul se adaptează pentru a îşi menţină greutatea, conform diete-sanatoase.ro:
Exemplu de meniu:
– micul dejun: o felie de pâine prăjită cu două linguri de unt; ¾ cană de iaurt degresat; o portocală;
– prânz: salată de sfeclă; carne de viţel; un măr;
– cină: grapefuit, brânză de vaci şi salată de creveţi; friptură de vită; o felie de pâine integrală, ¾ cană de iaurt degresat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.