DNA confirmă ipoteza Spynews: "Marcel e anchetat pentru şantaj. Prejudiciul depăşeşte 40.000 de euro"

DNA a emis în urmă cu câteva minute un comunicat de presă oficial prin care confirmă faptul că Marcel Prodan este sub ancheta procurorilor, lucru anunţat încă de ieri, în exclusivitate de Spynews.ro.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane:

PRODAN VASILE MARCEL, administrator al SC MAAN MUSIC STUDIO SRL şi persoana juridică SC MAAN MUSIC STUDIO SRL,  în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de şantaj.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

La data de 15 iunie 2013, învinuitul Prodan Vasile Marcel a exercitat violenţe asupra persoanei vătămate cu scopul de a o determina să renunţe la o sumă de peste 40.000 euro pe care partea vătămată o pretindea de la învinuit. Această sumă ar fi trebuit să fie achitată părţii vătămate în  baza unui contract comercial încheiat cu SC MAAN MUSIC STUDIO SRL.

Învinuitului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Faţă de învinuitul Prodan Vasile Marcel, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie"


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro