Doliul în Poliţia Capitalei. Şoferul din "autocarul morţii" era de două ori decorat

Unul dintre şoferii autocarului răsturnat în prăpastie în Muntenegru era angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică. Potrivit colegilor săi era un angajat model.

“Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unității unde își desfășura activitatea. Agentul de poliție este posesor al permisului de conducere din anul 1989, fiind cunoscut ca un bun profesionist”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Poliţistul avea un copil

Ceea ce nu spune poziţia oficială este cine era agentul şef de poliţie, a cărui identitate am ales să o protejăm. Avea 45 de ani, era căsătorit şi avea un copil, fiind angajat în cadrul Poliţiei Capitalei din 1991. A lucrat la ordine publică, în cadrul serviciului de intervenţie rapidă iar apoi la Logistică. Pentru profesionalismul său a fost de două ori decorat cu disticţia „În Seviciul Patriei” în 2006 şi 2012. A avut an de an numai calificative bune şi a fost respectat şi apreciat în toate departamentele pe unde a lucrat.

Avea voie să conducă autocarul

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, polițistul putea să îndeplinească și alte activități remunerate, în condițiile în care acest lucru nu împieta desfășurarea optimă a activității de funcționar public cu statut special. “Din punctul nostru de vedere este legal, în măsura în care are un contract, dacă nu are legătură directă cu activităţile sale din fişa postului. Se pare că şi-a luat concediu de odihnă pentru a executa acest contract. Nu ar fi o problemă din punct de vedere legal al acestui poliţist”, a declarat Dumitru Coarnă, vicepreşedinte SNPPC.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază, accidentul soldându-se cu 18 morţi. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro