Echinocțiu de primăvară 2023 a început luni. Ce înseamnă primăvara astronomică și ce efecte are
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 20.03.2023 la 11:28
Actualizat pe 20.03.2023 la 11:28
Această săptămână marchează un eveniment important, și anume echinocțiul de primăvară din anul 2023, care a început astăzi. O dată cu acesta începe și primăvara astronomică, iar momentul are o mare încărcătură spirituală. Iată ce înseamnă și ce efecte are această zi.
- A început echinocțiu de primăvară 2023
- Ce înseamnă primăvara astronomică
Echinocțiul de primăvară este un moment important în an, deoarece semnifică începutul primăverii, dar se întâmplă și un fenomen unic în această zi. Toți românii trebuie să știe despre ce este vorba, deoarece începând cu ziua de mâine, lucrurile se vor schimba. De asemenea, există și o mulțime de tradiții specifice.
A început echinocțiul de primăvară 2023
Săptămâna a început cu un moment unic în an, respectiv echinocțiul de primăvară, care începe în 20 martie la ora 32:24. Această zi este singura în care ziua și noaptea vor fi egale ca și durată, în care Planeta este cel mai aproape de soare, deoarece începând de mâine, durata zilei va începe să crească, în timp ce durata nopții va scădea.
Acest fenomen se întâmplă în în data de 21 iunie, când se sărbătorește solstițiul de vară. Însă, până atunci oamenii respectă anumite tadiții pentru această zi.
Mai exact, majoritatea oamenilor curăță grădinile sau pun semințe în pământ. Cu toate acestea, tradițiile diferă în funcție de cultura fiecărei zone.
Ce înseamnă primăvara astronomică
Primăvara astronomică este singurul moment din an în care ziua este egală cu noaptea, iar acest lucru vine cu o mare încărcătură emoțională. Este vorba despre o stare de armonie care se instalează printre oameni.
De asemenea, echinocțiul de primăvară simbolizează și noi începuturi, la fel cum și primăvara începe în această zi și este specifică creației. Acest moment nu se sărbătorește în aceeași dată în fiecare an, deoarece anul calendaristic și anul tropic nu sunt egale.
Un alt motiv ar putea să fie și diferența de fus orar, pentru această diferență de date. Dacă în România data de 20 martie 2023 marchează echinocțiul de primăvară, în emisfera de sud a Pământului este echinocțiul de toamnă, având în vedere diferența de poziție față de soare.
Citește și: Echinocțiul de toamnă 2022. Ce reprezintă toamna astronomică