Faţa neştiută a părintelui Arsenie Boca! Nepoata acestuia face mărturii emoţionante despre cel care a făcut mari minuni
Publicat pe 19.10.2014 la 19:26 Actualizat pe 19.10.2014 la 20:46
Nepoata părintelui Arsenie Boca a povestit despre legătura ei cu acesta. La 83 de ani, Zoe Dăian spune că simte şi acum prezenţa părintelui.
Nepoata părintelui Arsenie Boca a povestit despre legătura ei cu acesta. La 83 de ani, Zoe Dăian spune că simte şi acum prezenţa părintelui.
Zoe Daian, nepoata părintelui Arsenie Boca, suştine ca unchiul său nu a plecat, de fapt, niciodată de lângă ea. A rămas aproape. Ba chiar, aceasta susţine că are o legătură specială cu el.
"El m-a învatat sa beau lapte, pentru ca îi spuneam mamei că nu mai vreau lapte că e amar și nu îmi place. El îmi arată cana cu laptele lu și spunea: bea de la mine, al meu e bun. Am gustat laptele din cana lui și am spus, da: e foarte bun. Era mai bun al lui deși era aceeași proveniența, nu era altul", a spus Zoe Dăian.
"Ai plăcea foarte mult să se retragă în rugăciune. Asta era dominanta vieții lui. În al doilea rând studia foarte mult. Când ne-am dus cu mama prima oară să vedem cum s-a instalat, cum s-a aranjat, eu eram foarte supărată, n-am vrut să vorbesc cu el și i-am spus: eu nu vorbesc cu tine, sunt supărata pe tine. Nu știu dacă aveam 7 ani sau eram mai mare. Și el zice: de ce ești tu supărată? Că ai crescut. Ce mă bucur că te văd. Pentru că nu vii acasă. Zice: 'Acum aici e casa mea, acum voi veniți la mine aici. Tu ai să vezi că aici, în casa mea, o să fie foarte bine'. De multe ori am nevoie de ceva și mi se îndeplinește imediat dorință. Este tot voia și dorință lui. L-am iubit foarte mult și am simțit tot timpul legătura sufletească dintre noi și ajutorul pe care mi l-a dat toată viață mea", a mai spus nepoata lui Arsenie Boca, pentru RomâniaTV.
Cine a fost Arsenie Boca
Arsenie Boca s-a născut pe data de 29 septembrie 1910, la Vața de Sus, comitatul Hunedoara, Regatul Ungariei şi a decedat pe data de 28 noiembrie 1989, în Sinaia, județul Prahova. Acesta a fost părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de București).
Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca cel mai mare duhovnic roman al secolului XX. La mormântul său de la Mănastirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.
A.C.
Foto: Arhiva Intact
Citeşte şi:
Ce spunea Arsenie Boca despre Sfânta Marie Mare! Rugăciunea pe care este bine să o rosteşti astăzi