Florin Cîțu, desemnat prim-ministru de Klaus Iohannis

Florin Cîțu, desemnat prim-ministru de Klaus Iohannis © Hepta

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu, actualul ministru al Finanțelor din guvernul demis Orban I, să fie noul prim-ministru. Propunerea vine după ce Curtea Constituțională a României a picat Guvernul Orban II și i-a cerut Președintelui să vină cu o nouă propunere.

Klaus Iohannis l-a ales pe Florin Cîțu să îi fie noua propunere de prim-ministru, după ce CCR a picat Guvernul Orban II.

„După consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mișca lucrurile încât să nu ne blocăm politic. Așadar, am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și un program de guvernare”, a anunțat Klaus Iohannis, potrivit Antena 3.

Alegerea șefului statului a fost luată după ce a petrecut patru ore la consultări cu partidele politice.

Urmează acum ca Florin Cîțu să vină cu un program de guvernare și cu o propunere de cabinet de miniștri. După aceea, Parlamentul va trebui să audieze miniștrii propuși și să dea un vot de învestitură, în următoarele 15 zile.

Cine este Florin Cîțu

Florin Cîțu, ministru al Finanțelor în Guvernul Orban, demis prin moțiune de cenzură, a devenit liberal în anul 2016. A studiat la Colegiul Grinnell al Universității de Stat Iowa, SUA, specializarea lui fiind în domeniul economic.

În perioada 2001-2003, a lucrat ca economist pentru Banca Națională din Noua Zeelandă, iar între 2003 și 2005 la Banca Europeană de Investiții din Luxemburg.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro