Florin Salam, ajutat de un urmărit internaţional să fugă în America! Cine i-a dat 800.000 de euro ca să-şi achite datoriile la cămătari?
Publicat pe 03.06.2014 la 23:56 Actualizat pe 04.06.2014 la 00:02
Bombă în lumea manelelor: Florin Salam pleacă definitiv în SUA! Spynews a aflat cine l-a ajutat pe artist să scape de datoriile uriaşe: "cumnatul" penal, urmărit internaţional pentru fraude informatice.
Bombă în lumea manelelor: Florin Salam pleacă definitiv în SUA! Spynews a aflat cine l-a ajutat pe artist să scape de datoriile uriaşe: "cumnatul" penal, urmărit internaţional pentru fraude informatice.
Florin Salam s-a apucat să îşi vândă proprietăţile şi se pregăteşte să plece definitiv peste Ocean - acesta este zvonul apărut zilele trecute, care i-a îngrijorat pe fanii artistului. Mai mult, manelistul şi-ar fi achitat recent şi nişte datorii uriaşe pe care le avea la cămătari. El le-a mărturisit apropiaţilor că a reuşit să scape de datorii fiindcă a avut un noroc fantastic la cazinou, unde ar fi câştigat 800.000 de euro într-o singură seară.
Care este adevărul?
În timp ce Florin Salam susţine că i-a surâs norocul la ruletă, în lumea manelelor umblă alte zvonuri. Potrivit informaţiilor intrate în posesia Spynews, cel care l-a ajutat pe manelist să scape de datoriile astronomice pe care le avea la cămătari ar fi nimeni altul decât Meme Fabjan, "cumnatul" artistului. Meme Fabjan este albanezul care este căutat de FBI pentru fraude informatice de aproximativ trei milioane de dolari, pe numele căruia există un mandat internaţional de arestare.
Cum acţiona "cumnatul" lui Salam
Fabjan şi alţi patru membri ai grupării sale sunt acuzați că ar fi postat anunțuri pentru vânzarea de produse pe site-uri de licitație, precum cars.com sau autotrader.com. Aceste anunțuri informații despre vehicule și alte obiecte, fără ca acestea să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, aceștia negociau prin e-mail cu cumpărători din Statele Unite ale Americii. Ei trimiteau apoi victimelor facturi false ce păreau a proveni de la servicii legitime de plată pe Internet, cu instrucțiuni pentru depunerea plăților în conturi bancare deținute de alți asociați, din Statele Unite ale Americii. Aceștia au deschis conturi bancare în Statele Unite ale Americii sub identități false, folosind pașapoarte false create în Europa de alte persoane. Când victimele virau banii în contul indicat în facturile frauduloase, cel care deținea contul era înștiințat și retrăgea sumele depuse de cumpărător, apoi transfera banii unui alt membru al rețelei. Mandatele federale de arestare au fost emise pe numele celor cinci de Judecătoria Districtuală a Statelor Unite, Districtul de est din New York, pe 20 decembrie 2012, infractorii fiind acuzaţi de transfer bancar fraudulos și spălare de bani.
Citeste si: