Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, iertat de 1,5 milioane de lei

Cristian Popescu-Piedone a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv.
Tribunalul Bucureşti a revocat măsura controlului judiciar pe cauţiune dispusă de procurorii DNA în cazul fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv. Decizia este definitivă. În aceste condiţii, fostul primar a fost scutit de plata a 1,5 milioane de lei, sumă ce reprezenta cauţiunea stabilită la 18 decembrie 2015 de procurorii anticorupţie.
Cristian Popescu-Piedone a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii l-au anunţat că au extins urmărirea penală şi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul său pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.
Potrivit DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 — 30 ianuarie 2015, Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis un acord şi o autorizaţie de funcţionare necesare desfăşurării activităţii de către o societate comercială (alta decât SC Colectiv Club SRL).
Pentru a autoriza funcţionarea acestei societăţi, Piedone ar fi emis documentele administrative (acordul şi autorizaţia de funcţionare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că firma respectivă îndeplinea cerințele legale necesare avizării.

Citeşte şi

Andreea Marin, pe "lista ruşinii"! Vedeta TV nu credea că va ajunge vreodată într-o asemenea situaţie

Cam cum? Să stai tot anul în vacanţe, să ai yaht şi să bei şampanie de zeci de mii de euro, dar să nu-ţi plăteşti curentul la viluţa din România! Cine este milionarul care s-a făcut grav de ruşine


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro