FOTO / Emoţionant! Cum arată vieţile locuitorilor din Nepal, după cutremurul care a devastat regiunea?

Sâmbătă dimineaţa, un cutremur de 7,9 grade magnitudine s-a produs în Nepal şi a făcut prăpăd în urma lui. Până la ora actuală, s-au înregistrat peste 2000 de morţi, iar căutările sub dărâmături continuă. 

Cel puţin 2263 de morţi şi 5463 de răniţi s-au înregistrat în cutremurul din Nepal, acesta fiind considerat unul din cele mai grave seisme din ultimii 79 de ani. Mii de oameni răniţi au rămas fără locuinţe şi au ajuns să doarmă pe străzi, după ce toată agoniseala lor a rămas doar praf şi pulbere. 

Cel puţin 700 de persoane au murit numai în capitala Kathmandu, un oraş cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile şi înghesuite.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,9 pe scara Richter a declaanşat şi o avalanşă de proporţii pe Muntele Everest, iar o tabără de alpinişti, care se pregăteau să escaladeze cel mai înalt vârf din lume, a fost parţial îngropată. Dintre aceştia, se numără şi patru alpinişti români, dar care au reuşit să scape teferi. 

Eforturile de salvare se intensifică, numeroase țări și organizații internaționale trimițând ajutoare, în condițiile în care bilanțul cutremurului puternic produs sâmbătă în Nepal se apropie de 2.200 de morți. În tragedie au murit și 17 alpiniști, între care un manager Google, fiind uciși de avalanșă de pe Muntele Everest. 

A.M.

Foto: Hepta

Citeste si:

Bilanţul seismului din Nepal: peste 19.000 de morţi! Autorităţile intensifică eforturile de salvare

S-a adeverit prezicerea lui Nostradamus, după cutremurul din Nepal? "O mişcare în pantă a pământului, o mare calamitate"


facebook whatsapp twitter pinterest