FOTO / REŢETA ZILEI - MARŢI: Ouă în cuib de bacon
Publicat pe 19.07.2016 la 16:54 Actualizat pe 19.07.2016 la 17:13
Vrei să-ţi faci iubitul, soţul sau copiii să nu plece de acasă fără să sară peste micul dejun? Atunci trebuie neapărat să-i ispiteşti cu această reţetă. În plus e atât de simplu, dar mai ales gustos să faci ouă în cuib de bacon!
Vrei să-ţi faci iubitul, soţul sau copiii să nu plece de acasă fără să sară peste micul dejun? Atunci trebuie neapărat să-i ispiteşti cu această reţetă. În plus e atât de simplu, dar mai ales gustos să faci ouă în cuib de bacon!
Ca să prepari ouă în cuib de bacon pentru patru persoane ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 ouă;
- 8 felii subțiri de bacon;
- 1 cartof fiert;
- 50 g cașcaval;
- 1/2 ceapă roșie (opțional);
- piper;
- rozmarin.
Timpul în care poţi să prepari această gustare e mai puţin de o oră.
Uite care sunt paşii pentru o minunăţie de mic dejun:
Mai întâi se fierbe în coajă cartoful, iar în apa clocotită se pune un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi. Iei ceapa şi o tai în fâșii, iar cașcavalul se feliază.
Bun, acum am ajuns la momentul în care iei formele de brioşe pe care le tapetezi cu hârtiuţe de cop şi apoi se îmbracă interiorul cu feliile de bacon. La baza formelor de brioșe se aşează cuburile de cartof, alternând cu feliile de cașcaval și, opțional, rondele de ceapă. Apoi se presară puțin piper și rozmarin și se sparg ouăle peste ele.
Atenţie, sare nu se pune, pentru că este baconul sărat.
Se aşează formele de brioșe într-o tavă și se bagă la cuptor pentru 15-20 de minute, la 190-200 grade, sau până când ouăle sunt preparate și baconul bine rumenit. Baconul se va strânge foarte frumos în jurul ingredientelor, iar cașcavalul se va topi și va îmbrăca cuburile de cartofi, lipindu-se bine de bacon si creând astfel fundul coșulețului.
Pentru cei care doresc ouăle mai moi, se scurtează timpul de coacere cu 5-6 minute, potrivit retetemerisor.ro.
Spor la treabă şi poftă nebună!
D.D.