Greşeala pe care ai făcut-o toată viaţa! De ce nu este bine să arunci zeama de la murături: cinci sfaturi de care trebuie să ţii cont
Publicat pe 05.02.2016 la 23:25 Actualizat pe 05.02.2016 la 23:44
Gogoşari, castraveţi, gogonele. Toate aceste legume murate sunt absolut delicioase, însă multe persoane obişnuiesc să arunce zeama de la murături, ceea ce este o greşeală colosală, căci aceasta are numeroase beneficii, printre care:
Gogoşari, castraveţi, gogonele. Toate aceste legume murate sunt absolut delicioase, însă multe persoane obişnuiesc să arunce zeama de la murături, ceea ce este o greşeală colosală, căci aceasta are numeroase beneficii, printre care:
Combate arsurile în piept
Ideea că oţetul poate da arsuri stomacale este total greşită, căci zeama de la murături are proprietatea de a reduce refluxul gastroesofagian, ceea ce înseamnă că durerile în piept pot dispărea în cazul în care consumi zeama de la murături.
Ajută după exerciţiile fizice
Dacă obişnuieşti să faci efort ori să mergi la sală, atunci când te întorci, bea un pahar cu lichidul în care s-au murat legumele şi vei fi ca "nou", căci acesta termoregleaza organismul.
Foloseşte-l pentru a-ţi prepara salate
Dacă obişnuieşti să mănânci frecvent salate, renunţă la oţet ori alte dresinguri. Foloseşte zeama de la murături şi vei obţine un preparat absolut delicios.
Marinează carnea
Printre altele, zeama de la murături poate fi utilizată pentru a marina carnea. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva linguri peste aceasta şi să o laşi să "acţioneze" timp de câteva minute, scrie realitatea.net.
Evident, zeama de la murături este benefică atunci când eşti mahmur, aşa că nu uita de acest remediu atunci când petreci peste măsură.
Citeşte şi:
- Salata de murături care te slabeşte 2,5 kilograme în 3 zile
- Cum pui murături? Reţetă ca la mama acasă
T.F.S