Groaznic! Bilanţul cutremurului din Nepal depăşeşte 3.200 de morţi

Numărul victimelor înregistrate în cutremurul de sâmbătă, din Nepal, creşte pe zi ce trece. Ultimul bilanţ a scos la număr peste 3.200 de morţi, iar căutările continuă. 

Pe lângă victimele înregistrate, alte mii de persoane au fost grav rănite şi şi-au pierdut toată agoniseala de-o viaţa. Străzile din capitala Kathmandu sunt pline de oameni care aşteaptă nu mai au nici măcar un acoperiş deasupra capului şi aşteaptă orice ajutor venit din partea autorităţilor. 

Situaţia stă la fel şi în localităţile sau satele din jurul capitalei, unde mai multe comunităţi se străduiesc să facă faţă dezastrului. 

"Sate ca acesta sunt în mod obişnuit afectate de alunecări de teren şi nu este neobişnuit ca 200, 300 sau până la 1.000 de persoane să fie complet îngropatea de pietrele care cad", a declarat Matt Darvas, membru al grupului World Vision şi citat de Mediafax. 

Inspectorul general de poliţie Komal Singh Bam a declarat luni că bilanţul victimelor a crescut la 3.218 persoane dar nu a oferit alte detalii. Alte 61 de persoane au murit în India vecină, în timp ce China a anunţat că 20 de persoane au murit în Tibet.

Administratorul şef din Kathmandu, Ek Narayan Aryal, a declarat că au fost distribuite corturi şi apă, luni, în zece locaţii din capitală, dar că replicile au lăsat populaţia foarte speriată.

A.M.

Foto: Hepta

Citeste si:

Bilanţul seismului din Nepal: peste 2500 de morţi! Alţi 9 români au fost localizaţi

O replică puternică cu magnitudinea de 6,7 a declanşat noi avalanşe în Nepal! Bilanţul seismului a depăşit 2.200 de morţi


facebook whatsapp twitter pinterest