O replică puternică cu magnitudinea de 6,7 a declanşat noi avalanşe în Nepal! Bilanţul seismului a depăşit 2.200 de morţi

O replică puternică, cu magnitudinea de 6,7, s-a înregistrat duminică în regiunea Kathmandu. Eforturile de salvare se intensifică, numeroase ţări şi organizaţii internaţionale trimiţând ajutoare, în condiţiile în care bilanţul cutremurului puternic produs sâmbătă în Nepal depăşeşte 2.200 de morţi, 17 alpinişti, între care un manager Google, fiind ucişi de avalanşa de pe Muntele Everest.

O replică puternică, cu magnitudinea de 6,7, s-a înregistrat duminică în regiunea Kathmandu, la o zi după seismul devastator din Nepal, declanşând, potrivit alpinistului român Alex Găvan, alte trei avalanşe de mici dimensiuni pe Muntele Everest, conform Mediafax.

Replica produsă duminică în Nepal a generat panică, numeroase persoane strigând şi alergând pentru a se adăposti. Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), epicentrul seismului produs duminică a fost localizat la adâncime mică, de numai 10 kilometri.

Alpinistul român Alex Găvan a anunţat pe Facebook, la ora 10.17 (ora României) că a avut loc un nou cutremur care a declanşat trei avalanşe de mici dimensiuni.

Poliţia nepaleză a anunţat că bilanţul seismului a ajuns la 2.152 de morţi şi 5.463 de răniţi, relatează Reuters în pagina electronică. Cel puţin 700 de persoane au murit numai în capitală, Kathmandu, un oraş cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile şi înghesuite.

L.F.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest