Poveste emoţionantă la "Ham Talent"! Helios, primul câine din țară antrenat să găsească victimele avalanșelor

Sursa foto Antena 1

Duminică, de la 20:30, în cea de-a doua ediție a show-ului „Ham talent”, telespectatorii Antenei 1 îl vor cunoaște pe Helios, primul câine din România antrenat să găsească victimele avalanșelor.

În aprilie 2013, echipa Salvamont Argeș l-a primit pe Helios, un pui de Border Collie, iar Ion Sănduloiu a început antrenamentul cu el pentru obținerea brevetului național de conductor câine de avalanșă, eliberat în Franța.

El și Helios au trecut cu bine de trei evaluări eliminatorii, cu standarde foarte înalte. Cu toate că 38 de echipe om-câine au început pregătirile, doar 20 au fost admise în stagiul final de brevetare de la Deux Alpes, care a durat trei săptămâni.

În cadrul acestuia, alte două echipe au fost eliminate, așa că, la final, doar 18 echipe au absolvit. Testele sunt atât de dificile, iar condițiile de obținere a brevetului, atât de riguroase, încât, cu toate că Franța pregătește câini de avalanșă din 1970, încă nu a fost acordat brevetul cu numărul 1000. Ion Sănduloiu și Helios reprezintă prima echipă din afara Franței care a reușit să obțină brevetul de echipă operativă pentru avalanșă.

Dincolo de această realizare, acest prim pas a reprezentat și începutul unei școli naționale unde sunt pregătiți câini care să intervină în caz de avalanșă.

T.S

Citeşte şi: 
Beatrice Rancea s-a îndrăgostit de un dihor! „Doamne, cât e de dulce!”

FOTO / Show total la "Ham Talent"! Ce animale ne vor înduioşa privirile în ediţia următoare a emisiunii?

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro