Îl lasă fără avere! Poliţia a pus sechestru pe casele lui Mitică de la Ligă!
Publicat pe 16.04.2014 la 15:35 Actualizat pe 16.04.2014 la 15:38
Dacă va fi găsit vinovat Dumitru Dragomir ar putea rămâne fără imobilele de lux din Bucureşti.
Dacă va fi găsit vinovat Dumitru Dragomir ar putea rămâne fără imobilele de lux din Bucureşti.
"În cursul zilei de azi, 16 aprilie 2014, poliţişti din cadrul D.G.P.M.B., sub supravegherea unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, continuând activităţile de urmărire penală privind pe inculpaţii Dragomir Dumitru, Corbu Mihai şi Arhire Radu, au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a trei imobile, identificate ca aparţinând lui Dragomir Dumitru, în vederea creării posibilităţii de recuperare a prejudiciului cauzat, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor pentru care este cercetat", ne-au precizat reprezentaţii Poliţiei Capitalei.
Anchetat pentru o gaură de 12 milioane de lei
Dumitru Dragomir este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi oamenii de afaceri Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi Alexandru Mădălin Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor. Dumitru Dragomir i-ar fi determinat membrii LPF să aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei în favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu şi Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere care nu au fost prestate, în scopul însuşirii sumei, potrivit procurorilor bucureşteni.
Din probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 - 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu inculpatul Corbu Mihai - administrator al SC C.P. SRL, cu intenţie, a determinat membrii LPF să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea SC C.P. SRL, drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat, în scopul însuşirii sumei anterior menţionate, arată procurorii.
Pentru realizarea acestui scop, Dumitru Dragomir, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere, care atestă desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui cumpărător, cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.
În baza contractului de intermediere, fostul preşedinte al LPF a obţinut aprobarea plăţii, de către Adunarea Generală a Acţionrilor (AGA), a unui comision de 5 la sută din preţ către societatea administrată de inculpatul Mihai Corbu, cunoscând că aceste servicii nu au fost prestate.