ÎNTREBAREA ZILEI: De ce nu e bine să ții roșiile în frigider?
Publicat pe 06.03.2018 la 19:08 Actualizat pe 06.03.2018 la 19:11
Poate părea inofensiv la prima vedere, însă ținutul la frigider al anumitor alimente poate duce la situații nedorite. Unul dintre aceste alimente este roșia, pe care foarte mulți dintre noi o ținem în frigider. Mare greșeală! Cel puțin, asta susțin experții.
Poate părea inofensiv la prima vedere, însă ținutul la frigider al anumitor alimente poate duce la situații nedorite. Unul dintre aceste alimente este roșia, pe care foarte mulți dintre noi o ținem în frigider. Mare greșeală! Cel puțin, asta susțin experții.
Dar, de ce? Ce se întâmplă cu roșiile atunci când ajung în frigider?
Gustul lor este alterat și devine sec și neplăcut. Răceala din frigider le împiedică să se coacă, fapt ce „stoarce” tot gustul din roșie. Mai mult, aerul rece schimbă și textura, făcând roșiile să fie moi și pline de pete pe suprafață.