ÎNTREBAREA ZILEI - MIERCURI: Cum îţi poate influenţa o dietă starea psihică?

Sursa foto Hepta

Sănătatea fizică generează starea de echilibru la nivel mental şi emoţional şi o minte curată, calmă, aduce cu sine o stare fizică bună. Nu este nici un dubiu asupra faptului că starea de sănătate emoţională şi mentală poate fi asigurată de o bună nutriţie.

Când vine vorba de diete, acest ciclu natural poate fi afectat, mai ales când vine vorba de psihicul uman, sensibil fiind poate fi afectat direct de aceaste schimbări bruşte.

Specialiştii spun că pentru starea de bine, secretul alimentar e reprezentat de glucide. Creierul, prin definiţie, nu funcţionează decât cu glucoză. Femeile care ţin diete disociate să nu scoată de tot carbohidraţii. Obligatoriu va apărea sentimentul de tristeţe, de depresie, şi o nelinişte şi agitaţie, cu insomnie, pentru că glicemia scăzută pune tot sistemul nervos într-o stare de hiperexcitaţie. Sunt frustrate, triste şi nici nu pot să doarmă. Toată această stare se poate rezolva cu o cană de lapte, care are glucide, sau cu o felie de pâine, sau un fruct. 

Pe de altă parte, alimentele care conţin serotonină influenţează direct starea de spirit, având efect pozitiv. Alte alimente sunt energizante: pastele din grâu dur, cerealele integrale (dar nu consumate cu lapte). Starea de deprimare poate fi cauzată de alimentele care dau dependenţă, precum cele procesate, rafinate, conservate.

T.S

Citeşte şi:
ÎNTREBAREA ZILEI: MARŢI - Ce să NU faci când ai o idilă la birou?

ÎNTREBAREA ZILEI - LUNI: În ce culoare trebuie să te îmbraci ca să cucereşti pe cineva?


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro