ÎNTREBAREA ZILEI: Miercuri- Cum se depozitează corect fructele şi legumele?
Publicat pe 06.07.2016 la 11:45 Actualizat pe 06.07.2016 la 11:52
Este vară şi în piete găsim o abundenţă de fructe şi legume, proaspete şi apetisante, încât ne vine să le cumpărăm pe toate. Pentru a ne putea bucura de prospeţimea lor cât mai mult timp, trebuie să învăţam să le depozităm.
Este vară şi în piete găsim o abundenţă de fructe şi legume, proaspete şi apetisante, încât ne vine să le cumpărăm pe toate. Pentru a ne putea bucura de prospeţimea lor cât mai mult timp, trebuie să învăţam să le depozităm.
Căpşunile
Un “secret” pentru a păstra căpşunile proaspete cât mai mult timp este să nu le spălăm şi nici să nu le rupem codiţele, decât înainte de consum. Pentru a le păstra proaspete şi parfumate, putem încerca să le îmbăiem înainte de a le pune la frigider, scufundându-le în apă la o temperatură de 50 grade Celsius.
Caisele
Caisele produc etilenă. Trebuie păstrate într-un loc răcoros şi întunecos, iar dacă sunt bine coapte le putem depozita în frigider, cât mai departe de legumele şi fructele sensibile la etilenă.
Cireşele
Cireşele se pastrează cel mai bine la frigider. Nu se spală înainte de a le depozita, întrucât codiţa reţine umezeala, ceea ce poate duce la stricarea fructului.
Cartofii
Doar cartofii noi se pastrează la frigider, în rest aceştia se pastrează în pungi de hârtie, în locuri întunecoase. Nu îi spălăm şi nici nu îi curăţăm de coajă. Dacă totuşi o facem, îi punem apoi într-un vas cu apă la frigider.
Ceapa şi usturoiul
Nu necesită depozitare în frigider. Se pastrează foarte bine într-o lădiţă, într-un loc întunecos, uscat şi bine aerisit. Acest lucru nu este valabil pentru ceapa şi usturoiul verde sau prazul, care se pastrează la frigider, separat de alte legume, întrucât transmit mirosurile.
Castraveţii
Castraveţilor nu le place la frigider. Daca totuşi dorim să îi depozitîm în frigider, în maxim 2-3 zile trebuie consumaţi. Şi castraveţii sunt sensibili la etilenă, aşa că trebuie să avem grijă să îi depozităm cât mai departe de roşii.
Roşiile
Roşiile se menţin cel mai bine la temperatura camerei, în nici un caz la frigider, scrie secretele.com.
R.P.