ÎNTREBAREA ZILEI-MIERCURI: Cum să te trezeşti fără alarmă?
Publicat pe 26.10.2016 la 15:51 Actualizat pe 26.10.2016 la 16:24
Trezitul de dimineaţă este una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm zilnic. Fie că trebuie să ajungem la servici, fie că trebuie să mergem la şcoală, sunetul alarmei este cel care ne trezeşte de cele mai multe ori.
Trezitul de dimineaţă este una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm zilnic. Fie că trebuie să ajungem la servici, fie că trebuie să mergem la şcoală, sunetul alarmei este cel care ne trezeşte de cele mai multe ori.
Alarma de dimineaţă este enervantă şi sâcâitoare, dar câteodată este sigura soluţie pentru a ajunge la timp în diferite locuri. Totuşi, dacă vrem să scăpăm de sunetul deranjant care ne trezeşte, ar fi bine să ţinem cont de câteva sfaturi, potrivit Daily Mail.
Medicul Guy Meadows, a realizat o listă cu 6 paşi care ne ajută să ne trezim în mod natural în fiecare dimineaţă.
1. Păstrează o rutină
Formează-ţi un ceas biologic care să fie în concordanţă cu ora la care mergi să dormi. Este foarte important să te culci în fiecare seară la aceeaşi oră.
2. Fă-ţi timp pentru somn
O să ştii că ai dormit suficient, doar atunci când te vei trezi perfect odihnit și capabil să faci față programului de peste zi. În cazul în care nu te regăseşti în aceste rânduri, atunci ar fi cazul să faci din somn o prioritate în viaţa ta.
3. Fii activ în timpul zilei
Fiind activi fizic în timpul zilei creştem în mod natural şansa de a dormi mai bine noaptea. Persoanele care au o activitate fizică în mod regulat vor adormi mai repede și vor avea un somn mai adânc şi mai revigorant.
4. Pregăteşte-ţi mintea pentru un somn liniştit
Cea mai mare provocare înainte de a te duce la somn este să te eliberezi de grijile de peste zi. Scopul este să îţi concentrezi atenția pe respirație și când mintea hoinăreşte prin alte părţi, lasă-l să zboare, dar după concetrează-ţi atenţia din nou pe respirație. Făcând acest lucru înainte de culcare sau când eşti în pat poate fi un mod util de a pregăti mintea pentru somn.
5. Nu folosi stimulenţi pentru energie
Consumul de cofeină, nicotină, zahăr şi alcool, este un lucru obișnuit în viața de zi cu zi. Multe sunt folosite pentru a alunga sentimentele de oboseală și pentru a stimula vigilenţa.În cazul în care sunt consumate peste măsură, acestea pot reduce dramatic calitatea somnului. De preferat ar fi ca aceste alimente să nu fie consumate, însă dacă acest lucru se întâmplă ar fi bine să nu fie chiar înainte de a te duce la culcare.
6.Foloseşte un adjuvant pentru somn
În cazul în care problemele legate de somn sunt foarte serioase, ai putea aplea la plante ca lavanda, valeriana sau muşeţelul pe care să le consumi sub formă de ceai.
B.H.