Leguma care reduce riscul de infarct. Ce beneficii aduce aceasta organismului
Publicat pe 04.05.2022 la 00:10 Actualizat pe 04.05.2022 la 00:10
Leguma care reduce riscul de infarct. Această legumă se găsește în piețe pe tot parcursul anului și este extrem de benefică organismului nostru. Specialiștii susțin că această legumă reduce riscul de infarct. Trebuie să îl introduci in alimentația ta zilnică pentru o sănătate mai bună
- Leguma care reduce riscul de infarct
- Ce beneficii are asupra organismului
Leguma care reduce riscul de infarct se găsește pe tot parcursul anului în piețe. Morcovul, căci despre el este vorba, este nelipsit din bucătăria românilor, dar nu primește prea multă atenție. Poate fi considerată o legumă banală, dar aduce numai beneficii organismului nostru. Iată ce conține morcovul și cum ne îmbunătățește sănătatea.
Leguma care reduce riscul de infarct
Morcovul este o sursă bogată de vitamina A. Antioxidantul beta-caroten este absorbit în intestin și transformat în vitamina A în timpul digestiei. Morcovii mai conțin fibre, vitamina K, potasiu, acid folic, mangan, fosfor, magneziu, vitamina E si zinc. Specialiștii susțin că aportul crescut de fructe și legume bogate in antioxidanți reduce riscul apariției cancerului și a bolilor cardiovasculare. Iar în cazul morcovilor, a fost demonstrat faptul că mai multe tipuri de carotenoizi alimentari au efecte anti-cancer datorită puterii lor antioxidante în reducerea radicalilor liberi din organism.
Alte beneficii ale morcovilor
De asemenea, antioxidanții si fitochimicalele din morcovi ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, încetinește efectele îmbătrânirii și are capacitatea de a îmbunătății funcția imunitară.