Leguma care distruge tot zahărul din organism. Luptă cu toxinele și te scapă de diabet
Publicat pe 05.04.2022 la 11:15 Actualizat pe 05.04.2022 la 11:15
Cu toții știm că legumele sunt foarte sănătoase și zilnic trebuie să le avem în meniu, însă puțini au aflat că există una care distruge tot zahărul din organism. Ba mai mult decât atât, luptă cu toxinele și te scapă de diabet. Iată care este leguma ce face minuni pentru sănătatea ta! Cu siguranță nu te așteptai!
- Leguma care distruge tot zahărul din corp
- Face cu adevărat minuni pentru sănătatea ta
Ce-i drept, nu există fruct sau legumă care să nu fie sănătoase pentru corpul uman, însă una singură este cea care luptă cu toxinele și diabetul, fără a fi nevoit să te dai pe mâna medicilor.
Care este leguma care distruge tot zahărul din organism
Cu siguranță v-am stârnit curiozitatea, așa că nu vă mai ținem în suspans și vă dezvăluim că este vorba despre fasole. Da! Nimeni nu se aștepta, asta fiindcă este o legumă foarte cunoscută, mai ales pe meleagurile românești, cu care fiecare român și-a delectat papilele gustative cel puțin o dată.
Ei bine, ceea ce trebuie să știm este că fasolea este bogată în magneziu, calciu, seleniu, fier şi vitamina B, iar de asemenea conţine foarte puţină grăsime şi niciun strop de colesterol. Potrivit specialiștilor, această legumă mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale și împiedică absorbţia zaharurilor.
Luptă cu toxinele și te scapă de diabet
Datorită numeroaselor beneficii pe care le are, o porţie de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge, iar totodată reduce și riscul de infarct.
”Această legumă este recomandată diabeticilor, deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi.
Mai mult decât atât, boabele de fasole sunt surse concentrare de molibden, un mineral mai puţin cunoscut, astfel că are un conţinut bogat de fibre, de proteine, glucide, fier, potasiu, seleniu şi de calciu. Pe lângă diabetici, medicii o recomandă și celor care au carenţă de fier şi persoanelor care sunt în convalescenţă, asta fiindcă are un indice glicemic foarte scăzut.
CITEȘTE ȘI: Ce poți să gatești cu rubarbă. Cinci rețete gustoase și simple