Leguma otrăvitoare care te poate băga-n pământ! Toţi românii o consumă
Publicat pe 25.03.2015 la 22:41 Actualizat pe 25.03.2015 la 22:45
Este ieftină, gustoasă şi poate fi gătită în multe forme. Una din leguminoasele preferate de români poate provoca moartea prin otrăvire dacă nu este consumată în mod corespunzător.
Este ieftină, gustoasă şi poate fi gătită în multe forme. Una din leguminoasele preferate de români poate provoca moartea prin otrăvire dacă nu este consumată în mod corespunzător.
Cartoful este nelipsit din alimentaţia de zi cu zi, iar în perioada postului, leguma este consumată şi mai des. Gătită sub formă de cartofi prăjiţi, piure, tocăniţă sau la cuptor, cartodul poate afecta grav organismul dacă nu ţinem cont de anumite aspecte, informează evz.
Aşa că, înainte de consuma cartoful, acordaţi atenţie culorii pe care o are. Dacă leguma e lăsată să devină verde, cel mai bine ar fi să evitaţi consumul, căci acest lucru poate duce la o gravă intoxicare. Culoarea verde semnifică prezenţa unei concentraţii mari din toxica glicoalkaloida şi care se regăseşte şi în frunzele leguminoasei.
Otrăvirea cu cartof este rară, dar nu este exclusă. Moartea se poate instala după o perioadă de slăbiciune şi confuzie, urmată de comă.
Foto: observator.tv
Citeste si:
Asta ar putea salva multe vieţi! La ce este bună sperma de HERING?
Adio astenie şi kilograme în plus! TOP alimente pe care trebuie să le consumi PRIMĂVARA