Legumele şi fructele care te ucid încet, dar sigur. Le ai în casă, dar nu ştii că-ţi pot fi cei mai mare duşmani
Publicat pe 22.03.2018 la 08:05 Actualizat pe 22.03.2018 la 08:26
Din ce în ce mai multe gospodine îşi reîntregesc "stocul" de conserve, legume, fructe şi alte elemente din gastronomie, mai ales când se apropie toamna şi iarna. Dar te-ai gândit vreodată că o parte din acestea devin toxice, după un anumit timp, dacă le laşi în cămară?
Din ce în ce mai multe gospodine îşi reîntregesc "stocul" de conserve, legume, fructe şi alte elemente din gastronomie, mai ales când se apropie toamna şi iarna. Dar te-ai gândit vreodată că o parte din acestea devin toxice, după un anumit timp, dacă le laşi în cămară?
Citeşte şi Verdețurile minune ale primăverii. Care sunt plantele cu beneficii uimitoare pentru organism
Doctorii ne recomandă să consumăm foarte multe legume şi fructe, tocmai pentru că au anumite vitamine şi substanţe utile organismului. Dar ce se întâmplă în momentul în care nu ne dăm seama de ceea ce consumăm?
Multe fructe şi legume care ne ucid încet provin din Asia. Conform Realitatea, acestea se numesc "delicatese ucigaşe". Seminţele şi sâmburii pot conţine o toxină numită amigdalină.
De asemenea, fructele pe care le consumăm în mod normal au această toxină care ucide încet, dar sigur. Acestea sunt: merele, perele, mango, piersicile şi caisele.
De asemenea, cartofii, dacă sunt lăsaţi la o lumină intensă, produc toxina numită solanină, şi se înverzesc. De aceea, de fiecare dată când aveţi poftă de cartofi copţi sau prăjiţi sau pur şi simplu doriţi să îi adăugaţi ca şi element într-un fel de mâncare, trebuie să-i curăţaţi foarte bine. Din aceeaşi categorie, mai există şi alte legume care conţin substanţe toxice: fasolea roşie negătită, frunzele de rubarbă, ciupercile sălbatice.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.