Verdețurile minune ale primăverii. Care sunt plantele cu beneficii uimitoare pentru organism
Publicat pe 19.03.2018 la 14:55 Actualizat pe 19.03.2018 la 15:29
Primăvara aduce cu sine multă prosperitate și bucurie, însă cel mai bun lucru este faptul că în piață apar multe verdețuri benefice pentru sănătate.
Primăvara aduce cu sine multă prosperitate și bucurie, însă cel mai bun lucru este faptul că în piață apar multe verdețuri benefice pentru sănătate.
Cum iarna nu prea am avut ocazia să mâncăm prea multe legume sau fructe, iată că, odată cu venirea primăverii, verdețurile sunt din nou pe tarabe.
Urzicile, salata verde, untișorul, spanacul, ștevia și ceapa verde nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Cu toate acestea, leurda este vedeta verdețurilor primăvara aceasta, datorită faptului că este un bun detoxifiant și energizant pentru organism. Leurda are vitamine și minerale, vitaminele A, C, săruri de calciu, sodiu și cupru.
Leurda poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, datorită gustului de usturoi, dar și gătită în ciorbe sau mâncăruri. Leurda stimulează capacitatea de memorare şi combate momentele de lapsus, amneziile, amenţelile de dimineaţă, stările depresive, insomniile, dar și bolile renale.
De altfel, ștevia este bogată în vitamina K, fosfor și potasiu și ajută la rezolvarea problemelor cu constipația. Este important să includem în alimentația noastră multe verdețuri care au multe beneficii pentru organismul nostru și ne ajută să ne menținem sănătoși.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.