LOVITURĂ DE TEATRU! Ionuţ Gologan are mari ŞANSE SĂ SCAPE de pedeapsa capitală. Ce spune un celebru avocat

Ionuț Gologan / foto: arhivă

Ionuț Gologan se află în Malaysia unde își așteaptă execuția, după ce a fost condamnat la moarte acum doi ani.

Pe 26 ianuarie, va avea loc recursul care va putea fi decisiv pentru viața tânărului care de doi ani se teme că va muri departe de familie.
Instituțiile statului român încearcă de peste doi ani să găsească soluții ca să obțină clemența tânărului român și i-au promis acestuia că vor face tot posibilul ca să îl ajute ca să scape de condamnarea la moarte și să fie transferat în România, unde să își ispășească pedeapsa pentru trafic de droguri.

Celebrul avocat Artin Srachizian, președintele Societății Române pentru Drepturile Omului. Avocatul a explicat pentru ziarulring.ro de ce, oricare ar fi soluţia în cazul recursului, Ionuţ Gologan are mari şanse să scape de execuţia capitală.

”Sunt şanse mari ca Ionuţ Gologan să scape de condamnarea la moarte. Rezultă foarte clar din statisticile studiate de noi, că, în ultimii ani, numărul execuţiilor capitale în Malaysia sunt într-o scădere vertiginoasă, cu toate că sentinţele de condamnare la moarte s-au menţinut ca număr. Practic, din statisticile oficiale şi din diverse declaraţii, în Malaysia, cam două execuţii au avut loc în ultimii patru ani. Şi, dacă nu mă înşel, aceste două execuţii au fost pentru fapte de crimă, deci nu a fost niciun executat, în ultimii patru sau cinci ani, pentru traficul de droguri”, spune avocatul Sarchizian.

”Pe de altă parte, şi guvernul malaysian agreează în principiu, sau cel puţin acceptă, să poarte discuţii cu organismele internaţionale pentru a aboli pedeapsa capitală pentru astfel de infracţiuni legate de droguri. Îşi va menţine această pedeapsă pentru celelate fapte, dar, în privinţa traficului de droguri, cum e cazul lui Ionuţ Gologan şi a celorlalţi români arestaţi în Malaysia, se îndreaptă cu paşi destul de repezi (n.r. - autorităţile malaysiene) am putea spune, având în vedere ultimele succesiuni ale evenimentelor, către această idee de a renunţa la pedeapsa capitală pe acest segment de infracţiuni. Aşadar, cele două situaţii expuse de mine sunt favorabile lui Ionuţ Gologan, evident, în situaţia teoretică în care s-ar respnge recursul şi ar fi menţinută soluţia de fond, de condamnare la moarte şi în faza de recurs”, mai arată preşedintele SRDO.

V.M

Citește și:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro