Lucruri neştiute despre zacuscă! Îţi poate îmbunătăţi atât sănătatea, cât şi frumuseţea
Publicat pe 01.10.2014 la 11:30 Actualizat pe 01.10.2014 la 16:21
Zacusca este nelipsită din casele românilor, odată cu venirea toamnei, însă puţini cunosc cu adevărat proprietăţle pe care le are acest gen de mâncare.
Zacusca este nelipsită din casele românilor, odată cu venirea toamnei, însă puţini cunosc cu adevărat proprietăţle pe care le are acest gen de mâncare.
Chiar dacă este constituită doar din legume, zacusca este considerată un fel de mâncare destul de greoi, dar mai ales, gras, din cauza cantităţii mari de ulei, pe care îl conţine.
Dacă este gătită în mod corespunzător, cu ulei de foarte bună calitate şi rafinat, zacusca poate avea efecte benefice nebănuite asupra organismului nostru. Specialiştii în gastronomie susţin că uleiul poate afecta calitatea legumelor şi, din acest motiv, trebuie să ţinem cont de acest detaliu important.
Pe lângă faptul că este gustoasă, zacusca ne întăreşte sistemul imunitar şi este potrivită sezonului rece, perioadă în care organismul, ferit de lumina soarelui, începe să aibă carenţe.
Nu în ultimul rând, efortul depus de gospodine în prepararea zacuscăi este recompensat la nivel de...frumuseţe! Connsumul acestui mix de legume poate îmbunătăţi vizibil aspectul tenului, datorită numărului mare de antioxidanţi, eliberaţi de vinete, ardei, ceapă sau roşii.
A.M:
Foto: realitatea
Citeste si:
Emoţii pentru studenţi! Se dă startul unui nou an universitar!