Mai e puţin şi începe postul Paştelui! Trucuri pentru a rezista tentaţiilor timp de 40 de zile
Publicat pe 20.02.2015 la 20:17 Actualizat pe 20.02.2015 la 20:35
Mai e puţin şi începe perioada postului! Postul Paştelui începe la 23 februarie şi durează peste şapte săptămâni, până la 11 aprilie. Dacă vrei să ţii post, dar îţi este greu să te abţii de la anumite tipuri de mâncare, noi îţi dezvăluim câteva trucuri care îţi vor fi de folos.
Mai e puţin şi începe perioada postului! Postul Paştelui începe la 23 februarie şi durează peste şapte săptămâni, până la 11 aprilie. Dacă vrei să ţii post, dar îţi este greu să te abţii de la anumite tipuri de mâncare, noi îţi dezvăluim câteva trucuri care îţi vor fi de folos.
Pentru a ţine corect Postul Paştelui, trebuie să respecţi câteva reguli stabilite de Biserică:
În primele două zile din Postul Paştelui 2015 se recomandă post complet, dar pentru cei care nu pot să-l ţină este recomandată ajunarea, adică ţinerea postului până seara, când se poate mânca pâine şi bea apă. Aceeaşi regulă (post complet sau ajunare) este şi pentru primele trei zile din ultima săptămână de post, dar şi pentru ultimele două.
Miercuri, a treia zi din Postul Paştelui, se ajunează până seara. Apoi se mănâncă pâine şi legume fierte fără ulei. În toate celelalte zile din Postul Paştelui 2015, cu excepţia zilelor de dezlegare, se mănâncă uscat o singură dată pe zi, în zilele luni-vineri, iar sâmbătă şi dumincă de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn şi puţin vin.
Trebuie specificat că această variantă este specifică postului aspru. În postul obişnuit sau comun, mâncam la orele obisnuite, dar numai mâncaruri de post, mai exact ne abţinem de la carne, peste, brânză, lapte, ouă, vin, grăsime.
A.B.
Foto: Antena 3