Mare atenţie! Nu consuma cartofi încolţiţi! Te expui la riscuri majore
Publicat pe 15.03.2018 la 22:17 Actualizat pe 15.03.2018 la 22:17
nu trebuie să mâncăm cartofi găunoși,
Nu este indicat s consumăm cartofi încolţiţi. De ce nu sunt buni pentru consum? Pot cauza probleme de sănătate.
Conform ampress.ro, dacă pe cartofi apar muguri mici, maro și verzi, explicația este că amidonul începe să se transforme în zahăr, ca o consecinţă a umidității.
Dacă mugurii sunt “zbârciți”, înseamnă că acel cartof conţine mulți nurienți, iar dacă coaja cartofului are o nunaţă uşor verzuie, înseamnă că în cartof a început să se formeze o substanţă numită, solanină. Prezentă în cantitate mare această substanţă poate fi otrăvitoare.
Dacă vom consuma cartofi cu coaja verde şi încolţiţi, putem avea crampe și dureri de stomac.
Poate fi prevenită îngumurirea cartofilor dacă îi vom depozita în spații răcoroase, aerisite şi uscate.
Este indicat să consumi legumele, leguminoasele şi fructele prospete. Dacă nu sunt într-o condiţie bună, este bine să nu le consumi.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.