Mărturia şocantă a unui "gardian" care omoară jucători de "Balena Albastră"!

+5 click pentru
galerie

Un "gardian" care trasează sarcini în jocul "Balena Albastră" şi-a justificat acţiunile criminale, în public, printr-o declaraţie sarcastică.

După ce mai multe persoane au postat link-uri cu articole despre "Balena Albastră" pe site-ul VK, printre care şi cel publicat de SPYNEWS (vezi articolul aici), în care era prezentat mesajul unei tinere cu intenţii sinucigaşe, "mentorii" din jocul criminal au reacţionat ferm. Unul dintre "gardienii" care le trasează naivilor diferite sarcini şi îi îndeamnă, în final, să se sinucidă, a lăsat să se înţeleagă faptul că nu se simte vinovat pentru tragediile respective, pentru că nu face decât să îndeplinească dorinţele unor sinucigaşi. "Ei aleg, noi îi ajutăm", a fost mesajul mentorului, acesta referindu-se la mărturia unei fete din România care spunea că vrea să joace până la capăt "Balena Albastră" şi să se sinucidă.

SPYNEWS a relatat recent cazul tinerei la care a făcut referire "gardianul" "Blue Whale". Tânăra, care susţinea că se numeşte Oana A. şi că locuieşte în România, a postat urmtorul mesaj pe site-ul VK: "Vreau să joc bluewhale, am nevoie de un mentor, doresc cerințele , sunt pregatită să mor. I want to die #bluewhale, #F57". La scurt timp după ce fata s-a arătat dispusă să ducă la bun sfârşit jocul sinucigaş, ea a fost abordată de un "mentor", care i-a explicat că o poate ajuta şi i-a spus să îl contacteze în privat, pentru a-i trasa sarcinile.

Jocul ”Balena albastră” presupune 50 de ”sarcini” zilnice, dintre care ultima este sinuciderea. Sute de adolescenţi din Rusia s-au omorât după ce au jucat ”Balena albastră”, iar în ultima perioadă jocul a pătruns şi în România, unde se presupune că ar fi cauza mai multor "accidente". După un val de sinucideri asociate cu jocul sinistru, în Rusia au fost demarate adevărate campanii pentru trezirea la realitate a adolescenţilor.
Psihologii spun că motivele care îl duc pe copil la astfel de gesturi extreme ascund nevoia de a aparţine unui grup, simţind impulsul de a face gesturi periculoase pentru a primi admiraţie. Specialiştii susţin că perioada preadolescentină şi cea adolescentină reprezintă momentul în care copilul este tentat să participe la astfel de jocuri.

Jocul online care a omorât sute de copii în întreaga lume, împingându-i la sinucidere, poate fi descoperit la timp de părinţi, pentru a fi evitate noi tragedii. În timp ce autorităţile din România încă încearcă să se lămurească dacă "Balena Albastră" a făcut victime şi în ţara noastră, reporterii SPYNEWS au descoperit că site-ul care promovează jocul criminal colaborează cu un operator de telefonie mobilă de la noi. Jurnaliştii noştri au descoperit că adolescenţii şi copiii care joacă "Balena Albastră" trebuie să urmeze nişte etape bine stabilite. În primul rând, aceştia trebuie să se înscrie pe site-ul "VK", un fel de Facebook din Rusia. Pentru a facilita înscrierea rapidă, "VK" le oferă vizitatorilor varianta de a se autentifica direct cu un cont de Facebook, solicitând totodată un număr de telefon valid. Număr la care "VK" transmite, la scurt timp, un cod ce trebuie inserat pe site, pentru autentificare. Culmea, codul de autentificare primit de jurnalistul SPYNEWS care încerca să afle adevărul despre "Balena Albastră" a fost transmis de la un număr de mobil cu prefixul unui operator de telefonie din România! Odată intrat pe site-ul din Rusia, noul membru are acces la imagini horror postate de victimele jocului "Balena Albastră", precum şi la întâlniri virtuale cu ceilalţi membri care încearcă să ducă la bun sfârşit misiunile sinistre. Misiuni care se termină cu... sinuciderea jucătorului!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de facebook oficială: Spynews.ro!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro