Mesaje de Sfântul Ioan! Trimite-le tuturor sărbătoriţilor de pe 7 ianuarie

Mesaje de Sfântul Ioan! Trimite-le tuturor sărbătoriţilor de pe 7 ianuarie © captura video

Pe data de 7 ianuarie creștin ortodocșii sărbătoresc Soborul Sfântului Ioan Botezătorul. Enoriașii ascultă cu rigurozitate tradițiile și superstițiile din această zi, Sfântul Ioan fiind considerat ultimul profet din Vechiul Testament. Este ziua în care creștinii îl cinstesc pe cel care l-a botezat pe Iisus Hristos în apele Iordanului. 

Tradiția spune că enoriașii trebuie să storpească în casă cu agheasmă nouă, pentru a le merge bine și a avea noroc tot anul. Totodată, ziua de 7 ianuarie, Soborul Sfântului Ioan Botezătorul este considerată zi de bucurie, astfel că cine nu se veselește în această zi va avea ghinion tot anul. La sate, tinerii merg în dimineața de Sfântul Ioan la biserică și, după ce se termină slujba, stropesc cu agheasmă pe oricine iese din locașul sfânt, iar oamenii trebuie să îi răsplătească pe aceștia cu o sumă de bani, pentru noroc. 

O altă superstiție reflectă faptul ca orice aliment consumat la masă să nu fie tăiat cu cuțitul, ci rupt cu mâna. Alt lucru interzis este folosirea măturii, ce ar deranja somnul de veci al morților. Deasemenea, vinul rușu este interzis pentru consum în această zi. Vinul roșu amintește de martirajul Sfântului Prooroc Ioan, care a murit în numele credinței. Credincioșii beau vin alb, care a fost sfințit înainte la biserică. Oamenii nu au voie să facă treburi casnice, să spele, să facă curat sau să coasă. În această zi trebuie doar să te odihnești și să te rogi.

Astfel, peste 400.000 de bărbați poartă numele Ion, iar peste 300.000 de femei cel de Ioana. Dacă și tu ai un cunoscut care are acest prenume, iată câteva idei de mesaje care le vor face ziua mai frumoasă.

Ioane, Ioane, sper că mesajul meu frumos să ajungă deşi afară este un ger de crapă pietrele, îţi urez tot binele din lume şi tot ce a fost rău să ştergem cu buretele!

Este ziua ta, Ioana, un nume la fel de simpatic și pur ca tine! La mulţi ani fericiți!

Fie ca Sfântul Ion să îţi călăuzească paşii spre fericire şi împliniri. La mulţi ani de Sfântul Ioan! 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro